'Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar' semineri ilgi gördü

Tekirdağ Fatih Koleji, velilere yönelik olarak ?Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar' konulu seminer düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman pedagog Adem Güneş'in sunumu ile kolejin konferans salonunda gerçekleştirilen seminere velilerin yoğun ilgi gösterdi.

Velilere, çocuk yetiştirmede önemli bilgiler veren Adem Güneş, geleceğin yetişkinleri olacak çocukların yetiştirilmesinde ailelere düşen görevleri sunum eşliğinde anlattı. Güneş, ?Çocuk eğitiminin özü çocuğa davranış kazandırmak değil, irade kazandırmaktır. İrade de benliğin kendisini güven içinde hissetmesi ile yavaş yavaş oluşan bir olgudur.? dedi.

Güneş, bir çok ebeveynin çocuklarını yetiştirmede, doğru yöntemleri değil kendi anne babalarından gördükleri ve yanlışları da barındıran yöntemleri kullandıklarını kaydetti. Bazen aşırı ilgisizlik bazen de aşırı ilgi ile çocukların yeterli ve gerekli eğitimi alamadığını belirten Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: ?İradenin oluşmasında duyarlılık eğitimi büyük önem taşımaktadır. Duyarlılık güven duygusu, aidiyet hissi ve zihinsel eğitim ile ruha hitap etmektir.?

Program sonunda görüşlerini belirten veliler de seminerin çok faydalı olduğunu, doğru bildikleri bir çok davranışın aslında yanlış olduğunu anladıklarını belirtti. Mehmet Karataş isimli veli, ?Çocuk eğitimine dair kitap okuyarak bir şeyler öğrenmeye ve uygulamaya çalışıyoruz. Ancak seminer şeklinde ve örnekler eşliğindeki bu eğitim çok faydalı oldu. Öğrendiklerimizi uygulayacağız. Bu tip programların daha sık yapılması gerek.? diye konuştu.

Programın sonunda kitaplarını imzalayan Güneş'e katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber