KCK'de 7,5-22,5 yıl arasında cezalar istendi

KCK iddianamesinde, gazetecilerin de aralarında bulunduğu 36'sı tutuklu 44 şüphelinin 7.5 ile 22,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çaptırılmaları istendi.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 01:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya ilişkin iddianamede, gazetecilerin de aralarında bulunduğu 36'sı tutuklu 44 şüphelinin, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak", "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne yardım etmek" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 7,5 ile 22,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çaptırılmaları istendi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından hazırlanan ve bugün İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 800 sayfalık iddianamede, sanıklar Nurettin Fırat, Ertuş Bozkurt, Mazlum Özdemir, Turabi Kişin, Ramazan Pekgöz, Şehmus Fidan, Hüseyin Deniz, Yüksel Genç, Nevin Erdemir, Semiha Alankuş, Davut Uçar ve Kenan Kırkaya'nın, "silahlı KCK/PKK terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 ile 22,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ziya Çiçekçi, Saffet Orman ve Enis Yalçın'ın "silahlı KCK/PKK terör örgütü üyesi olmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 9,5 ile 20'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Çağdaş Ulus, Zeyneb Ceren Kuray, Sibel Güler, Mehmet Emin Yıldırım, Zuhal Tekiner, İrfan Bilgiç, Ömer Çelik, Haydar Tekin, Ömer Çiftçi, Selahattin Aslan, Dilek Demiral, Nahide Ermiş, Çağdaş Kaplan, Nilgün Yıldız, Çiğdem Aslan, Cihan Ablay, Sadık Topaloğlu, Ayşe Oyman, İsmail Yıldız, Fatma Koçak, Oktay Candemir, Pervin Yerlikaya Babir, Şerafettin Sumeli, Eylem Sürmeli, Sultan Güneş Ünsal, Murat Eroğlu, Ülkem Evrim Kepenek, Hamza Sumeli ve Arzu Demir'in de "silahlı KCK/PKK terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber