19 Mayıs Üniversitesi hakkındaki araştırma önergesi kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki 'keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddiaları'nı araştıracak.

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve 41 arkadaşı tarafından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde 'keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddialarının araştırılması' için verilen Meclis Araştırması önergesi kabul edildi.

Önerge üzerinde AK Parti Grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu, 19 Mayıs Üniversitesi'nin kaynak kullanımı ve insan gücü yetiştirmede başarısız olduğunu iddia ederken, satın alma ve ihalelerle ilgili şüphelerin büyüteç altına alınarak incelenmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

CHP adına konuşan Grup Başkan Vekili Haluk Koç ise, Türkiye'de bilimsel düşüncenin karşısında fanatik bir görüş bulunduğunu, bunların bağnaz görüş olduğunu ifade ederek, bu bağnazlığın, her zaman rövanş alma mücadelesi verdiğini savundu. Koç, 19 Mayıs Üniversitesi'ne ilişkin araştırma önergesinde yer verilen iddiaların da bu rövanş alma çabalarının devamı olduğunu ileri sürdü.

Koç, 19 Mayıs Üniversitesi'nde kadrolaşma yapıldığı iddia edilmesine karşın hükümetin üniversitelere kadro vermediğini de iddia ettiği konuşmasında, iktidarın kendisi gibi düşünmeyen anayasal kurumları bertaraf etmeye çalıştığını söyledi. Koç, araştırma önergesinin, 'Başbakanın talimatıyla üniversiteyi çarmıha germeyi amaçladığını' iddia etti.

Görüşmelerin ardından araştırma önergesi kabul edildi. Buna göre, kurulacak araştırma komisyonu 12 üyeden oluşacak ve 3 ay süreyle çalışacak. TBMM İçtüzüğü uyarınca, komisyon çalışmalarını 3 ay içinde tamamlayamazsa 1 ay daha ek süre verilecek. Komisyon, gerektiğinde Samsun'da da çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber