Kanser hastası anne 2 çocuğunu okutmak için tarlada çalışıyor

Sakarya'da anne fedakarlığına örnek gösterilecek bir olay yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanser hastası Nursen Bingöl (40), tarlada çapa yaparak aldığı yevmiye ile iki çocuğunu okutmaya ve evinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Kanser hastası annenin bu fedakarlığı sivil toplum örgütlerinin dikkatinden kaçmadı. Kanser Hastaları Derneği'de fedakar anneyi 'Yılın Örnek Annesi' seçti.

Nursen Bingöl, 6 yıldır lenfoma kanseriyle mücadele ediyor. Bingöl'ü sıkıntıya sokan sadece hastalığı değil, ağır hayat şartları da yoruyor. Hastalığı sebebiyle eşinin terk ettiği Bingöl, 2 çocuğu ile hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hiçbir geliri olmayan Bingöl, hastalığına rağmen tarlalara çapaya giderek kazandığı yevmiye ile evinin rızkını kimseye muhtaç olmadan sağlamaya çalışıyor. Doktorların kesinlikle kendisini yormaması gerektiğini söylemesine rağmen Bingöl çalışmayı sürdürüyor. Evi de kira olan Bingöl, tarlada çalışıp aldığı ücretle biri 10, diğeri 12 yaşındaki çocuklarını okutmak için çırpınıyor. Tedavi masraflarını Yeşil Kart ile karşılamaya çalışan Bingöl, diğer tüm ihtiyaçlarını ise çalışarak gideriyor.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan iki ayda bir sadece 100 lira yardım alan Bilgöl, "Tarlada çok yoruluyorum. Doktorlar bana kızıyor. Zaten iki üç gün çapaya gittiğimde bir hafta yatıyorum. Ama evimin kirasını vermek, çocuklarımı okutmak ve evin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmam gerekiyor." diyor.

Kendisini başkalarına acındırmak istemediğini anlatan Bingöl, buna sebep olacak hal ve davranışlardan özellikle kaçınıyor. Bingöl, çok yorulduğunu ancak, çocuklarını mutlu etmenin onun için kendi sağlığından önemli olduğunu vurguluyor ve ekliyor: "Zaten hastasın çocuklarını yurda ver' diyenler oluyor. Ben asla çocuklarımdan ayrılmam. Çocuklarım bir yana dünya bir yana. Onları bırakamam. Onlar benim yaşam kaynağım. Bütün bu zorlukları çekmeye razıyım, ama çocuklarımdan ayrılmaya asla razı olmam. Ölene kadar çocuklarımla birlikte olmak istiyorum.?

"ÖRNEK ANNE SEÇTİK"

Sakarya Kanser Hastaları Derneği Başkanı Nihal Akar da Nursen Bingöl'ün çok fedakar bir anne olduğunu belirtti. Sağlık durumu Nursen Bingöl'den daha iyi olan bazı insanların dilendiğine dikkat çeken Akar, "Nursen hanım gerçekten çok fedakar ve örnek bir anne. Bu sebeple 'Yılın Örnek Annesi' seçtik. Ama o bugün de tarlada çapada çalışıyor. Ödülünü daha sonra vereceğiz. Derneğin imkanları ölçüsünde Bingöl'e yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak 400'den fazla hastamız var ve yeteri kadar yardımcı olamıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber