Atmaca: Terör problemi çözülürse doğu illeri hızla kalkınır

Ağrılı hayırsever işadamı Hayrettin Atmaca, memleketi Ağrı'da, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atmaca Holding ve Sunny Elektronik'in sahibi işadamı Hayrettin Atmaca, terör probleminin çözülmesi ve eğitim yatırımlarının hızlandırılması ile doğu illerinin çok hızlı bir şekilde kalkınacağını söyledi.

Ağrılı hayırsever işadamı Hayrettin Atmaca, memleketi Ağrı'da, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yeni Teşvik Paketi ve Ağrı'daki gelişmeleri değerlendiren Atmaca, teşvik paketlerinin çok yerinde ve iyi düşünülmüş bir uygulama olduğunu, fakat bölgede etkili olabilmesi için önce terör probleminin çözülmesi gerektiğini belirtti.

Terör sorununun çözülmesi, şartların uygun hale getirilmesi durumunda bölgeye yatırım yapmak istediğini ifade eden Atmaca, "Hükümetin batıdaki işadamlarını buralara çekmek için başlatmış olduğu çok güzel teşvikler var. Tabi bu teşvik paketleri, yatırımcıya cazip geliyor. Yatırımcı öncelikle altyapı ister. Ulaşım probleminin çözülmesi lazım öncelikle. Yatırım kâr elde etmek için yapılır. Kârlı olması lazım ki yatırım uzun süreli olabilsin." dedi.

Coğrafi şartların elverişsiz olmasına rağmen istenildiği takdirde bu bölgeye yatırım yapılabileceğini anlatan Atmaca, asıl problemin terör olduğuna dikkat çekti. Atmaca, "Ama bana göre asıl mesele sosyal meselelerdir. Çünkü yatırımcı korkuyor. O yüzden yatırımcı buraya gelmeye çekiniyor. Bunun için öncelikle bu meselenin çözülmesi gerekir." diye konuştu.

"SANAYİCİ İNSAN ÜLKESİNİ SEVEN İNSANDIR"

İşadamı Hayrettin Atmaca, günlük hayatta para kazanmanın çok kolay yolları olduğunu, önemli olanın; bir kişinin zengin olması değil, önemli olan istihdam oluşturarak herkese bu paradan fayda sağlaması gerektiğini savundu. 'Sanayici insan ülkesini seven insandır' diyen Atmaca, "Çünkü sanayiye yatırım yaparak istihdam oluşturuyor. Yatırım yaparak da çok insan çalıştırıyor. Bu ülkeye, gençlere ve eğitime yatırım yapmak, sosyal olmak lazım yani. Siz bir yatırımcı olarak yatırım yapacaksınız ve insanlara iş vereceksiniz. Süreç olgunlaşırsa biz de memnuniyetle memleketimize gelip yatırım yaparız." dedi.

"EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Ağrı'yı ziyareti sırasında İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni de gezme fırsatı bulan Atmaca, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Üniversitenin 3 yıl içerisinde çok büyük değişimler yaşadığına dikkat çeken Atmaca şöyle devam etti: "Binalar olsun yollar olsun çevre düzenlemesi olsun her bakımdan büyük gelişmeler olmuş. Üniversitenin içinde bir cami olması gerekiyordu. Bu güzel işi biz gerçekleştirelim dedik ve camiyi yaptırmaya karar verdik. Camii inşaatı çabuk biterse bu seneki teravih namazını orada kılmak isteriz. Kısaca üniversite çok hızlı büyüyor. Bu rektörü desteklemek lazım. Ben şahsen hayran kaldım bravo yani."

Eğitim konusundaki yatırımların devam edeceğini de kaydeden Atmaca, "Bu sene öğrenci yurdu yapıyoruz. Öğrenci yurdu da bu yıl bitiyor inşallah. Hemen akabinde Kur'an Kursu yapmayı düşünüyoruz. Bunun ardından da yine bir yurt veya okul yapmayı planlıyoruz. Rabbim ömür verdikçe her sene Ağrı'ya bir yatırım yapacağız. Ülkemizin geleceği olan gençler için yapacağız bunları. Ülkemizin geleceği gençlere bağlı çünkü iyi bir eğitim olmadıktan sonra hakikaten olmuyor. Eğitim hem ailede hem sokakta hem de okulda çok iyi verilmeli. Çocuk bu üç yerde de iyi bir eğitim alırsa Allah'ın izniyle bu ülkenin sırtını kimse bükemez. O zaman ne terör olur ne ırkçılık olur. Ayrımcılık olmaz o zaman, herkes kardeş olur. Bu çok önemli, bu yüzden gençleri bilinçlendirmek lazım." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber