Fenerbahçe polisi suçladı

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, Galatasaray maçı sonrası yaşanan olaylarda polisin müdahalesi eleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray maçından sonra çıkan olaylarla ilgili olarak, ''Emniyet güçleri, toplum psikolojisini doğru yönetememenin örneğini vermiş, taraftarlarımız ile girilen bire bir atışma ve diyaloglar neticesinde durum ne yazık ki bu noktaya gelmiştir'' denildi.

Galatasaray yönetiminin de eleştirildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Şampiyonluk sevincini ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe'ye küfür ve başkanına ağır hakaret ekseninde kutlayan futbolcularını görmezden gelen Galatasaray yönetimi, biber gazından etkilenen taraftarlarımızın sahada tedavi görmekte olduğunu bilmesine rağmen, seremoninin sahada yapılması konusunda ısrarcı davranmıştır.''

Galatasaray ile oynanan Süper Final son maçında yaşananların Fenerbahçe yönetimi, taraftarları ve camiası olarak tasvip edilmediğinin belirtildiği açıklamada, ''Tüm yaşananlara dair ulaştığımız en net konu, taraftarlarımızın rakibimize, rakip takımın futbolcularına, maç sonunda yaşanan sevinç gösterilerine dair hiçbir tepki ve müdahalesinin olmadığıdır'' denildi.

Hem tebrik hem de eleştiri

Fenerbahçe Kulübü, 2011-12 sezonu şampiyonu Galatasaray'ı tebrik ederken, şampiyonluğunu ilan ettiği maçın ardından çıkan olaylardaki tutumu nedeniyle ezeli rakibine sert eleştirilerde bulundu.

Açıklamada, ''Galatasaray'ı en içten duygularımızla kutluyor, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyoruz'' ifadeleri kullanılırken, ''Galatasaray Spor Kulübü, 'ahlak bekçiliği' sıfatının yanına, aynaya bakma ihtiyacı duymaksızın fair?play savunuculuğunu da eklemiştir'' değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Şampiyonluk sevincini ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe'ye küfür ve Başkanına ağır hakaret ekseninde kutlayan futbolcularını görmezden gelen Galatasaray yönetimi, biber gazından etkilenen taraftarlarımızın sahada tedavi görmekte olduğunu bilmesine rağmen, seremoninin sahada yapılması konusunda ısrarcı davranmıştır.''

Özdemir Galatasaray'ı kutladı

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) düzenlediği ''2. Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri'' programına katılmak için Bitlis'e gelen Özdemir, Galatasaray maçından sonra yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı saatler geçirdiklerini söyledi.

Galatasaray'ı şampiyonluğundan dolayı canı gönülden kutladığını belirten Özdemir, ''Biz 18 kez süper ligde şampiyon olduk, onlar da 18. kez şampiyon oldu'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber