Arınç: Karanlıkta kupa töreni belleklerde kalacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de oynanan ve şampiyonu belirleyen Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından çıkan olaylara ilişkin olarak, ''Saatlerce Galatasaray'ın orada mahsur kalıp, karanlık bir şekilde kupasını almaya mecbur edilmesi belki belleklerde uzun süre kalacaktır'' dedi.

Bakanlar arasında Galatasaray'ın haklı bir şampiyonluk elde ettiği yorumları yapıldığını dile getiren Bülent Arınç, ''Maçtan sonra yaşanan olaylar Galatasaray'ın başarısını hazmedemeyen, belki sayısı birkaç yüzle ifade edilebilecek insanların, ortalığı bir meydan savaşına çevirmiş olmasıdır. Bu yapılanlarla ilgili olarak verilecek cezalar, yapılacak soruşturmalar ayrı. Ama bu görüntüler eğer Fenerbahçe taraftarları tarafından yapılmışsa bu fevkalade yakışıksız bir olay olmuştur. Yöneticilerinin böyle bir işe karıştığını kesinlikle düşünmüyorum'' şeklinde konuştu.

Akhisar Belediyespor'u kutladı

Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdiği için Akhisar Belediyespor'u da kutlayan Arınç, bir basın mensubunun ''Sporda şiddet yasası değiştirilirken buna muhalefet eden isimlerden birisiydiniz'' sözleri üzerine şunları söyledi:

''Ne kadar haklı olduğum da çıktı ortaya. Hadiseler onu gösteriyor ama bütün bu yaşanan olaylar bizim hem bu kanunla ilgili hem de bunun dışında daha farklı tedbirleri, öncelikle eğitimsizliği ortadan çıkaracak, spor kulüplerinin bazı kişi ve gruplar tarafından teslim alınmasını önleyecek, ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz, birtakım kişilerin futbol ve futbolcu üzerinden rant ve menfaat devşirmesine engel olabilecek tedbirler almalıyız. Bu tedbirlerin ne olduğunu bu işle ilgili olanlar çok iyi bilir.''

Tiyatroların özelleştirilmesi

Bülen Arınç, tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili olarak da ne sanatın ne de sanatçının zarar görmeyeceği daha özerk ve özel bir yapıyı amaçladıklarını belirterek, bu konunun geçmişten bu yana uygulamalarıyla birlikte, kazanılmış haklarla birlikte ele alınması gerektiğini söyledi.

Yargılama süreleri

Arınç, yargılama sürelerinin uzunluğu sebebiyle mahkeme kararlarının geç veya kısmen icra edilmesi ya da icra edilememesi nedeniyle tazminat ödenmesine dair kanun tasarısının da Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber