Farklı düşünen öğrencilere dikkat

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müfredat Reformu Konferansı'nda dün görüşlerini dile getiren Pittsburg Üniversitesi öğretim üyelerinden Emeritus Donald Adams, farklı düşünen öğrencilere dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, İstanbul Politika Merkezi Eğitim Reformu Girişimi, Avrupa Birliği Türkiye Temel Eğitime Destek Programı ve Dünya Bankası'nın ortaklaşa düzenlediği ''21. Yüzyılda Müfredat Reformu: Politikalar, Perspektifler ve Stratejiler'' adlı uluslararası konferans Plaza Otel'de dün başladı.

Toplantıda konuşan Pittsburg Üniversitesi öğretim üyelerinden Emeritus Donald Adams, İngilizce ve bilgisayar eğitiminin önemine dikkat çekti. Adams, eğitimcilerin de özeleştiri yapması gerektiğini ifade ederek ''İyi çocuklar görmek yerine farklı düşünen öğrencileri de görebilmeliyiz'' dedi. UNESCO Temsilcisi Dakmara Georgescu , öğrencilere eleştirel düşünmenin öğretilmesi gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu adına konuşan Doç. Dr. Emin Karip , yeni ders programının daha esnek olacağını ve içinde eleştirel düşünme ve Türkçeyi doğru kullanma derslerinin de yer alacağını belirtti.

cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber