Devlet, arsaları geri isteyince mahalleli, başkandan yardım istedi

Devlet, Hatay'ın Erzin ilçesinde 60 yıl önce verdiği arsayı geri isteyince mahalleli, Belediye Başkanı Kasım Şimşek'ten sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arazinin mera vasfını yitirmediği gerekçesi ile Maliye'nin evlerine ve arsalarına sahip çıktığını dile getiren vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi.

Hürriyet Mahallesi'nde bulunan 359 dönümlük arazinin, devlet tarafından 60 yıl önce Bulgaristan'dan göç ederek Erzin'e yerleşen vatandaşlara ücretsiz verildiğini hatırlatan vatandaşlar, bir kısmını da belediye yetkilileri tüm resmi prosedürleri yerine getirilerek vatandaşlara sattığını anlattı. Vatandaşlar, arsaların Maliye tarafından 60 yıl sonra geri istenmesinin 113 aileyi mağdur ettiğini ifade etti.

Mahalle muhtarı Kadir Kürtül, Belediye Meclis Üyesi Reşat Koşmaz ve mağdur olan bir grup mahalleli Belediye Başkanı Kasım Şimşek'i ziyaret ederek, sıkıntının çözülmesi için yardım talebinde bulundu.

Maliye'nin açtığı davayı kazandığı takdirde evlerinden ve yurtlarından olacaklarını belirten mahalle muhtarı Kadir Kürtül, ?'Devletimiz bize sahip çıksın, bizleri evsiz, yurtsuz bırakmasın. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Erzin Mal Müdürlüğü yetkililerinin 359 dönümlük arazinin mera vasfını yitirmediği gerekçesiyle burada evi ve bahçesi bulunan 113 kişiye tebligat göndermesine bir anlam veremiyoruz. Mal Müdürlüğü ben ve benim gibi onlarca insana (113 kişi ve 88 parsel) tapularımızın iptali için Erzin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tapu iptal davası açtı. Dava açma gerekçesi olarak bu arsaların evveliyatının mera olması ileri sürülmektedir. Mahalle muhtarı olduğum için vatandaşlar her gün kapımı çalıyorlar. Vatandaşlar çok tedirgin, bir an önce bu sıkıntımıza bir çare bulunmasını istiyoruz.'' dedi.

Belediye Başkanı Kasım Şimşek, vatandaşların mağdur edilmesinin belediyenin mağdur edilmesi anlamına geleceğini belirterek, sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber