Muhasebe kursunu başarıyla bitiren 16 engelli belgelerini aldı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Bedensel Engelliler Derneği'nde, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün desteği ile düzenlenen Muhasebe Meslek Elemanı Kursu'nu başarıyla bitiren 16 engelliye belgelerini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernekte düzenlenen törende konuşan Vali Daşöz, engellilere yönelik düzenlenen kursların sonunda, engelli vatandaşların kendilerini değerli hissettiğini, kazandıkları mesleki beceri sayesinde özgüvenlerinin arttığını söyledi.

Son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik olarak yaşamın her alanında pozitif ayrımcılığın yapılmakta olduğunu belirten Daşöz, ?Bugün ülkemizin en önemli konularından birisi istihdam konusudur. Bir taraftan iş arayanlar olduğu gibi, işverenler de kendi işlerine uygun çalışma gücünün arayışı içindeler. Düzenlenen bu kurslar, iş arayanlarla eleman arayanların beklentilerinin örtüşmesine yardımcı oluyor.? dedi.

Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması gerektiğine değinen Daşöz, valilik olarak bir engelli konseyi oluşturduklarını, engellilerin bütün sorunlarının, istek ve beklentilerinin bu konseyde ele alınarak çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Daşöz, şöyle dedi:

?Engelli olmayan vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını eşitlememiz lazım. Onlar pozitif ayrımcılığı hak ediyorlar. Onlar farklı bir ayrıcalık istemiyorlar. Onlar sadece diğer insanlarla aralarındaki mesafenin kaldırılmasını istiyorlar. Kurum ve kuruluşlarımız da yaptıkları tüm faaliyetlerde bir empati yaparak onlar gibi düşünmeleri gerekiyor. Şimdi valiliğimize bir asansör ve rampa yaptıracağız. İl Özel İdaremiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkıları ile bir otobüs alacağız. Bu otobüs tamamıyla engelli vatandaşlarımızın sportif faaliyetlerinde kullanılacak.? diye konuştu.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar da Manisa'da 2012 yılı nisan ayı sonu itibariyle kayıtlı 816 engelli vatandaş olduğunu, 2011 yılında ise 832 engelli vatandaşın kamu ve özel sektörde işe yerleştirildiği bilgisini verdi. Uçar, müdürlük olarak Bedensel Engelliler Derneği'nde açılan Muhasebe Meslek Elemanı Kursu'na da 62 bin 25 liralık bir destek sağladıklarını bildirdi.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız da Vali Daşöz'ün Manisa'da engellilerin en büyük destekçisi olduğunu söyledi. Önceden resmi işlerde büyük sıkıntılar çektiklerini, Engelli Konseyi ile birlikte bu sıkıntıların ortadan kalktığını dile getiren Yıldız, bu sayede işlerinin kolaylaştığını, zamandan önemli ölçüde tasarruf ettiklerini bildirdi. Konuşmaların ardından, belge almaya hak kazanan engelli vatandaşlara sertifikalarını Vali Daşöz verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber