En akıllı TV hangisi?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

El ve ses hareketleriyle kontrol edilebilen akıllı Smart TV'lerini piyasaya sunan Samsung'a bir diğer teknoloji devi LG bambaşka bir boyutta tasarladığı yeni nesil G2 Google TV'si ile cevap verdi. Pek çok ortak özelliğe sahip yeni nesil TV'ler kullanıcıları karar verme konusunda terletecek.

Akıllı telefonlardan sonra şimdi de akıllı televizyon rekabeti başladı. Görücüye çıktığından bu yana büyük ses getiren Samsung'un akıllı Samart TV'lerinden sonra diğer bir teknoloji devi LG de bu alandaki en son teknolojisi olan yeni nesil Google TV'sini tanıttı.

Lansmanı New York'ta yapılan yeni televizyonların baştan tasarlanan kullanıcı arayüzü ve güçlendirilen donanım özellikleriyle kullanıcılara daha iyi internet ve televizyon deneyimi sunulması hedefleniyor.

3D desteğiyle geliyor

LG'nin G2 Google TV setlerinde Magic Remote adı verilen uzaktan kumandaya da yer veriliyor. 3D desteği ile gelen televizyonların yanında 6 adet pasif 3D gözlük de sunuyor. Kullanıcı arayüzünün içerik seçimi ve tarayıcı üzerine kurgulandığı televizyonlardan 47 inç boyutundaki model 1700 dolar, 55 inç olan model ise 2300 dolar etiket fiyatıyla ay sonunda satışa çıkacak.

İşti teknoloji harikası iki TV'nin özellikleri:

Samsung es8000

* Türkçe'nin de aralarında bulunduğu 20 dili tanıyabiliyor.

* Micro Dimming Ultimate özelliği sayesinde görüntüyü yüzlerce parçaya ayırıp her parça için gerçek zamanlı olarak LED arka ışığını ve video sinyalini ayarlayabiliyor.

* AllShare özelliği ile bütün akıllı cihazlar arasında uygulama paylaşımı yapılabiliyor.

* Angry Birds, Warner Bros., RHI Entertaintment, Walt Disney ve National Geographic 3D gibi uygulamalara da erişmek mümkün.

LG G2 Google TV

* İki adet işlem çekirdeğine ve dört çekirdekli grafik işlem birimine sahip L9 işlemcisi ile çoklu uygulama desteği sunuyor.

* Bir yandan televizyon izlenirken diğer taraftan internette sörf yapılabiliyor.

* 3D desteğine sahip ürün.

* Kumanda üzerindeki QWERTY klavyeye ek olarak kullanıcılar el hareketleri ve ses ile televizyonları kumanda edebilmek mümkün.

KISA KISA TEKNLOJİ HABERLERİ

İki devden savaş için güçbirliği

İki Japon elektronik devi Sony ve Panasonic, rakipleriyle daha iyi rekabet edebilmek için organik ekranlı (OLED) televizyon sahasında ortaklık kurmak için pazarlık yapıyor.

Japon basınında yer alan habere göre, diğer alanlarda rekabetlerini sürdüren grup, plazma ve LCD modellere göre daha az elektrik harcayan mükemmel kontrast ve çok iyi çözünürlük sağlayan akıllı ya da OEL ekranlı televizyonlardan çok büyük miktarda üretmek için ittifak kurmak istiyor.

İki dev şirketin güçlerini birleştirerek, Güney Kore'nin Samsung Electronics ve LG Electronics firmalarının pazarda bu yıl büyük ilgi gören 55 santimetrelik ekranlı modelleriyle rekabet edebilecek televizyonları hızlı bir seri üretimle yapabileceğini belirten Japon basını, Sony ve Panasonic'in rakiplerinden daha fazla ve hızlı üretim yapabilecek teknolojiye sahip olduğuna işaret etti.

Konuşarak ister mesaj çek ister ara

Nuans iletişim tarafından geliştirilen Dragon sistemi sayesinde cep telefonundan konuşarak internette arama yapılıp mesaj çekilebiliyor. Türkçe uygulamasına da başlanan sistem iPhone, iPod touch ve iPad için iki hafta içinde App Store'da ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak.

Otomatik kayıt sistemi

iOS-5 uyumlu bir uygulama olan Dragon Dictation, kullanıcıların e-posta, SMS, Facebook veya Twitter durum çubuklarına veya panoya kolayca erişmelerini sağlayan uygulama simgelerinin bulunduğu açılır bir araç çubuğuna sahip.

Dragon Dictation ayrıca, kullanıcının bir çağrıyı yanıtlamak üzere ara verdiği durumlarda yazdırılan metni saklayan, kullanışlı bir 'Otomatik Kayıt' fonksiyonuna da sahip.

Kullanıcıların mobil web dünyasında aradıkları bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlayan Dragon Search, konuşarak arama yapma olanağı sağlıyor. Nuance'ın yeni Dragon Search Carousel özelliğine sahip olan uygulama, akıllı arama sonuçlarının Google, Yahoo!, Twitter, iTunes, Wikipedia ve YouTube gibi çok çeşitli kanallarda saniyeler içinde akılcı bir şekilde bulunmasına olanak sağlıyor.

En hafif ultrabook

IdeaPad U300s modeliyle ultrabook pazarına giriş yapan ve yakın zamanda bu seriyi Intel'in yeni işlemci ailesiyle güncellemeye hazırlanan Lenovo, profesyoneller için geliştirdiği ThinkPad ailesine de ultrabook modeli kazandırdı. Hali hazırda piyasadaki ThinkPad X1 modeliyle incelik konusunda oldukça iddialı olan Lenovo, bu modelin devamı olarak geliştirdiği ThinkPad X1 Carbon modeliyle ultrabook konfigürasyonunu yakalarken aynı zamanda dünyanın en hafif (1.36 Kg) 14-inç ultrabook'unu hazırladığını bildiriyor

Dedikodunun kokusunu alacaksın

Yeni icat edilen Olly adlı bir robot, sosyal medya sitelerinde sahibinin adının geçip geçmediğini kontrol ediyor ve biri sahibinden bahsettiğinde ortama bir koku yayarak onu haberdar ediyor. Mint teknoloji şirketinin geliştirdiği Olly, Twitter'ı, Facebook'u ve bunun dışında kalan tüm online hesapları kontrol edebiliyor.

Robot, Twitter'da adınız geçtiğinde bir parfüm, Facebook'ta biri duvarınızda bir video paylaştığında başka bir parfüm salgılayabiliyor.

Bellekte hız rekoru

Bellek üreticisi Team, 3000MHz ile çalışan yeni DDR3 kitini duyurdu. Performans tutkunları için geliştirilen bellek kiti, her biri 4GB kapasiteli iki adet bellek modülünden meydana geliyor. Intel'in 22nm Ivy Bridge işlemcileriyle birlikte Z77 platformunda çalışmak üzere tasarlanan bellek kiti Intel'in XMP v1.3 profilini de destekliyor.

Facebook paralı oluyor

Bir süredir çeşitli reklam taktikleri ile gelir ve marka değerini artırmaya çalışan Facebook, şimdi de yazılan iletileri 'tüm arkadaşları' görebilmesi için ücret talep etmeye hazırlanıyor. Facebook sözcüsü Mia Garlick tarafından "Test aşamasında olan bir yenilik" şeklinde doğrulandı. Buna göre bir iletinin öne çıkarılması için 2 dolarlık bir ücret talep edilmesi planlanıyor.

Şoförsüz arabalar sokaklarda

Google'ın geliştirdiği şoförsüz araçlara Nevada Motorlu Araçlar Dairesi" (DMV) ruhsat vermeye başladı. DMV yetkileri, yapılan testlerde Google arabalarının insan sürücülerden daha da emniyetli olduğunu bildirdi.

Otomatik pilot gibi

Şoförsüz araba teknolojisi otomatik pilot gibi çalışıyor. Modifiye edilmiş Toyota Priuslar insan müdahalesi gerektirmiyor. Araç, üstüne monte edilmiş lazer radarlar sayesinde yayaları, bisikletleri ve araçları kolaylıkla tanıyabilen teknolojiye sahip sanal koruma alanı ile kazaları rahatlıkla önlüyor. Sürücü koltuğunda oturan yolcu arabanın kontrolünü istediği an frene ya da direksiyona dokunarak alabilecek.

HABER: MURAT GÜLDEREN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber