Adıyaman'da ilk defa mesleki yeterlilik kursu açıldı

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) tarafından açılan mesleki yeterlilik kursu ile muhasebeci adaylarının il dışına gitmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASMMMO Başkanı Seyfettin Bilen, yaptığı açıklamada, Adıyaman'da ilk defa Mali müşavir adayları için mesleki yeterlilik kursunu açtıklarını ve bunun Adıyaman için çok önemli olduğunu belirtti.

Bilen, şu bilgileri verdi:

"Mesleki yeterlilik kursuna 18 kişi geliyor. 2 kişi il dışından geliyor. Daha önce aday olan arkadaşlarımız il dışına gidiyorlardı. Aday arkadaşlarımızın staj sonrasında sınav için çok iyi bir kurs geçirmelerini sağlıyoruz. Adıyaman'da ilk defa düzenliyoruz. Eğitmenlerimizi Gaziantep ve Adana'dan getirdik. Amacımız bu stajyer arkadaşlarımızın il dışına gitmekten kurtardık. Hem maliyet, hem zaman hem de emekleri yönünden iyi bir kazanç oldu.

Bu kursun faydası, hem staj süresini 3 ay kısaltan hem de yeterlilik sınavlarına hazırlık olan bir kurstur. Mevzuatımızda odalar tarafından belirlenmiş olan bir kurs veriliyor. Gerçekten Mali müşavirlik mesleği çok zor. Fakülteden sonra staj sınavlarını hazırlanılıyor. Yani süreç çok uzun. Onun için kurs sonunda adaylarımız maksimum bir fayda ile sınava girecekler. 2 ay sonunda kursumuz bitecek. Bu kursumuzdan sonra yine Adıyaman'da ilk defa Mali müşavir stajyer kursu açacağız. Şuan bize 50 kişi müracaatta bulundu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber