Vali Kara: Vergi, kazancı helalleştiriyor

Kars Valisi Ahmet Kara, SGK primlerinin düzenli ödenmesi ile işletmelerin işlerinin kutsallaşacağını, güzelleşeceğini, helalleşeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini düzenli yatıranlara plaket verildi. Kars Öğretmen evinde düzenlenen törende şirket temsilcileri plaketlerini Vali Kara'nın elinden aldı. Burada konuşan Vali Kara, şirketlere seslenerek, "SGK primlerinizi, gelir vergilerinizi zamanında öderseniz işte o zaman ticaret tam helal oluyor." dedi.

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan'da, "Bu yıl ?Sosyal Güvenlik Haftası' 14 ile 20 Mayıs içerisinde kutlanıyor. Buradaki temel amaç sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasıdır. Bugün burada primlerini düzenli ödeyen işletmelere vermiş olduğumuz plaketlerle bu konunun bir yarış halini almasını amaçlıyoruz. Diğer bir taraftan bilgilendirme toplantıları yaparak, bir işçinin kendi hak ve hukuklarının neler olduğunu bilmesi ve bir işvereninde kendi hak ve sorumluluklarının neler olduğunu bilmesi sağladık. Ayrı yeten genç nesillere öğrencilere ilerde her birisi anne baba olacak veya her birisi bir işveren belki işçi olacak bu tür kişilerinde en azından sosyal güvencenin ne olduğunu bilmeleri amacıyla da seminerler düzenliyoruz. Tabi bunlar önemli bugün burada yapılan plaket töreninin aynısını geçen yılda yapmıştık artısı şöyle olmuştu geçen yıllara nazaran bu yıl pirimler daha düzenli ödendi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber