Orman ve Su İşleri Bakanlığı, havza ve içme sularının korunması için çalışıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili bakanlık yetkilileri, TÜBİTAK yöneticileri ve bilim adamları ile bir araya gelerek, havza ve içme sularının korunması için yol haritası belirledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlki dün gerçekleşen koordinasyon toplantısına bakanlık yöneticileri, İTÜ, ODTÜ, Fatih Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümlerinden öğretim görevlileri, TÜBİTAK-MAM yetkililerinin katılımlarıyla çeşitli eğitimler verildi. Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, su yönetiminin ilgili kişi ve kurumlarla koordinasyon içinde yürütülmesinin önemine işaret etti. Prof. Dr. Akca, ?Su kaynaklarının verimli kullanılabilmesi kadar, doğal yenilenme sürecinin ve gelecek nesillerin ihtiyacının dikkate alınması da gerekiyor.? dedi.

Havza bazında planlama ve su yönetiminin mevcut durumdaki sorunlara çare olacağını vurgulayan Akca, kurumlar arası üst düzeyde koordinasyonu sağlayacak mekanizmanın da Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu ile oluşturulduğunu, bu kurulun su yönetimi konularını ve Havza Yönetim Planlarının uygulanmasını koordine edeceğini belirtti.

Üç gün sürecek çalıştayda AB Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu Temsilcileri, Çevre Faslı Su Sektörü ve Müzakereleri'ne ilişkin bilgilendirme de yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber