Polis frekansına giren hırsızlık çetesi yakalandı

İzmir polisi, 45 saniye gibi kısa sürede çelik kapı göbeklerini patlatarak çok sayıda ev ve işyerini soyan hırsızlık şebekesini çökertti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda polis telsizi, 4 tabanca ve çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden H.N.'nin, bir çekiciden 400 lira karşılığında aldığı telsizle 27 Kasım 2011 günü polis ferakansına girerek, "Merkez vurulduk, merkez, merkez" şeklindeki anonsu yapan kişi olduğu belirlendi. Söz konusu anons, olay günü İzmir polisini alarma geçirmişti.

İzmir Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kapı göbeklerini patlatarak girdikleri evlerden ziynet ve elektronik eşya çalan hırsızlık şebekesini takibe aldı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis, güvenlik kameralarının görüntülerinden zanlıların eşkalini ve hırsızlıklarda kullanılan arabaların kiralık olduğunu belirledi. Araba kiralama şirketleri, ticari taksi şoförleri, İzmir Kuyumcular Odası, hırsızlıkların yapıldığı apartmanların kapıcı ve güvenlik görevlileriyle işbirliği yapan polis, önceki gün operasyonun düğmesine bastı. İzmir, Manisa, Balıkesir ve Antalya illerinde, 140 ekiple 55 adrese eşzamanlı operasyonlar düzenleyen polis, hırsızlık şebekesinin elebaşı olduğu öne sürülen C.K. (30) ile birlikte biri kadın 21 kişiyi gözaltına aldı.

KUYUMCU, ÇALINTI ALTINLARI YÜZDE 20 UCUZA ALMIŞ

Hırsızlık şebekesi üyelerinin, 45 saniye içinde kapı göbeklerini patlatarak girdikleri evlerden çaldıkları ziynet eşyalarını, Karabağlar ilçesinde kuyumculuk yapan G.Y.'ye piyasa fiyatından yüzde 20 ucuza satarak paraya çevirdikleri iddia edildi. Hırsızların, kuyumcuya çalıntı ziynet eşyalarını götürürken polise yakalanmamak için aracı kullandığı belirlendi. Operasyonda kuyumcu G.Y. ve kardeşi Ö.Y. de gözaltına alındı. Polis, yaptığı araştırmada organize hırsızlık şebekesi elebaşı C.K.'nin, çete üyelerinden M.Ş.'nin kimlik bilgilerini kullanarak özel bir hastanede SGK'lı gibi görünerek ameliyat olduğu, 10 gün rapor alarak kurumu zarara uğrattığı anlaşıldı. Şebeke üyelerinin, bir çekiciden 400 lira karşılığında aldığı polis telsizini dinleyerek birbirlerine bilgi aktardıkları da belirlendi. Hırsızlığı yapan zanlıların, ihbar üzerine adrese gelen polislerden daha rahat kaçabilmek için telsizi kullandıkları öne sürüldü. Ayrıca C.K.'nin yardımcılığını yapan H.N.'nin, polis ferakansına girerek, "Merkez vurulduk, merkez, merkez" şeklindeki anonsu yapan kişi olduğu belirlendi. 27 Kasım 2011 günü yapılan sözkonusu anons İzmir polisini alarma geçirmiş ancak araştırmalara rağmen polis frekansına giren kişi belirlenememişti.

ŞEBEKE 45 HIRSIZLIK YAPMIŞ

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Antalya'da eşzamanlı düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan hırsızlık şebekesinin, 45 hırsızlık yaptığı belirlendi. Operasyonda 21 kişi kişi gözaltına alınırken dördü, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, polis kanalını dinleyen ve kanala giriş yapabilen telsiz, çok sayıda bilgisayar, LCD televizyon, oto teypleri, kapı göbeklerini patlatmakta kullanılan aletler, 2 kg. esrar, 4 adet çalıntı tabanca ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 şüpheli çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, hırsızlık yapmak ve yaptırmak, uyuşturucu bulundurmak, Telsiz Kanunu'na muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber