Hastası tarafından öldürülen Dr. Ali Menekşe'nin eşine Yılın Annesi ödülü

GİŞHAD Kadın Girişimciler Komisyonu, Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevliyken hastası tarafından 2008 yılında öldürülen Dr. Ali Menekşe'nin(51) eşi Zeynep Menekşe'yi Yılın Annesi seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GİŞHAD Kadın Girişimciler komisyonu kadın Başkanı Kezban Kartal, "Annelik, iyiliğin, şefkatin, merhametin ve özverinin mana bulduğu en kutsal durumdur. Sevginin belki en karşılıksız en safiyane halidir. Annelik hallerin en güzelidir." dedi.

Hayatımızın her döneminde, gerek sıkıntılarımızda gerekse mutluluklarımızda ilk aklımıza gelen, ilgisine, sevgisine ve sıcaklığına en fazla ihtiyaç duyduğumuz kişinin anne olduğunu anlatan Kartal, "Annelerimiz, yaşamın her alanında şartlar ne olursa olsun bugünün çocuklarını geleceğe hazırlayan, ilk öğretmenimiz ve en değerli varlıklarımızdır. Bizi her türlü zorluğa göğüs gererek büyüten, yetiştiren, toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli fertleridir annelerimiz. Annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın ve sabrın adıdır." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 60 kadın girişimcinin katıldığı programda yılın annesi ödülü, 2008 yılında doktor eşi Ali Menekşe'yi astım-bronşit tedavisi gören hastasının silahlı saldırısı sonucu kaybeden Zeynep Menekşe'ye verildi. Menekşe'ye ödülünü GİŞHAD Kadın Girişimciler Komisyon Başkanı Kezban Kartal takdim etti.

Eşinin ölmeden önce kaleme aldığı vasiyetinde, ölümün ne zaman geleceğinin bilinmediğini belirttiğini anlatan Zeynep Menekşe, "Kazancın iyiyse bu hayır zarfı devam etsin. Ben kazandığımın yüzde 20'sini koyuyordum. Siz de durumunuza göre ihtiyaç sahiplerini gözetin. Bugün varsak yarın yoğuz. Ölümün ne zaman geleceği belli değil. Ne verirsen elinle o da gider seninle. Allah ahretimizi hayırlı etsin. Bahtınız açık, yüzünüz aydınlık olsun. Rabbim sizleri her türlü kötülüklerden korusun, ihlâslı hayatın gerçek anlamını idrak eden, ahiret yolculuğuna hazırlanmayı gaye edinen kullardan eylesin. Akrabayı ve yoksul ihtiyaç sahiplerini gözetin. Üzülmeyin ve mahzun olmayınız. Allah'a güveniniz. Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir."vasiyetinin kendisine ve çocuklarına örnek olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber