Gündoğdu: Amacımız, masadan istediklerimizi almak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, amaçlarının istedikleri doğrudan almak olduğunu ifade etti. ?Burası olmazsa, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşıyacağız konuyu.? diyen Gündoğdu, ?Elbette hükümet gibi siyasi sorumluluğu olan bir kurul değil orası. Önemli olan buradan sonuç almak. O da olmazsa siyasi sorumluluk hükümete ait.? ifadelerini kullandı.

Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren Toplu Görüşmelerin 7.'si Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda sürüyor. Toplu görüşmelerin bugünkü ayağında hizmet kollarından büro ve eğitim hizmet kollarının görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerle ilgili bilgi veren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bugün bu hizmet kollarında görüşmelerini tamamladık. Memur-Sen'in genel sözleşmeye esas olan teklifleri üzerinden görüşmeye başladık. Bu teklifleri yeniden gerekçeleri ile birlikte sunduk. Nedenlerimizi verilerle birlikte müzakereye açtık." dedi.

Hükümetin teklifine 'dağ fare bile doğurmadı' diyerek önerinin yetersizliğini ortaya koyduklarını belirten Gündoğdu, ?Şu an tahmini hava raporu üzerinde konuşmanın değil, yeni gelecek teklifler üzerinden pazarlık zamanı.? diye konuştu.

?DİĞER KONFEDERASYONLAR HÜKÜMET YERİNE MEMUR-SEN'İ SIKIŞTIRIYOR?

Gündoğdu, Kamu-Sen ve KESK'in süreç içersinde istedikleri eylemi ve grevi yapabileceklerini de söyledi. Gündoğdu, ?Ama istediğimizi almak için hükümeti sıkıştırmak yerine, hükümet verse de vermese de sorunumuz değil, Memur Sen'i sıkıştıralım anlamına gelen yaklaşımlar gözümüzden kaçan yaklaşımlar değil. Şu ana dek her şey planladığımız gibi gidiyor. Bu gün sayın Başbakan dahi Memur?Sen'in yaptığı eylemleri gündeme alıyorsa, ?Ya, kardeşim görüşmeler devam ederken bu kadar sıkıştırılmaz ki..' diyorsa eylem amacına ulaşmış demektir. Bizim amacımız zaten onları sarsmak ve masaya daha hazırlıklı gelmelerini sağlamaktı. Bu açından Memur-Sen eylemlerini yapar. Eylemlerine, diğerlerini de davet eder. Gelirler veya gelmezler. Bu bizi bağlayan bir durum değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber