Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nden gazetecileri tehdit eden BDP'li Üçer'e kınama

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Van Belediyesi'nin 'Kent Ormanı Projesi' kapsamında Kurubaş Köyü yakınlarındaki ağaç dikme etkinliğine katılan gazetecilerin, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in tehdidine maruz kaldığını açıklayarak, bu tavrı kınadıklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, etkinlik sonrası haberlerini yazmak için araçlarına doğru giden basın mensuplarının yanına gelen Üçer'in, "Yanlış ve karalama haberler yapıyorsunuz. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, gazeteciler rahat nefes alamayacaklar. Bu bir tehdittir. Bu haberleri yapan da fotoğrafları çeken de şerefsizdir." şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak, görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensuplarının bu tür tehditlerle sindirilemeyeceğini belirtir, haksızlık ve iftiraya uğradığını düşünen anlayışın hak arama merciinin hukuk olduğunu hatırlatırız. Daha önce farklı kesimlere ve gazetecilere benzer davranışlarda bulunan Üçer'in mensubu olduğu BDP yönetiminin, bu konuda duyarlı davranmasını ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarımıza yönelik tüm tehdit ve baskıları kabul etmediğimizi, sonuna kadar yanlarında yer alacağımızı belirtmek istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber