Bakan Günay: Turizmde sivil mimariyi yansıtacak butik otellere ihtiyacımız var

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bundan sonra Antalya'ya yapılacak olan her turizm yatırımının kaliteyi artırmaya yönelik yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Ertuğrul Günay, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi Starlight Otel'de, Manavgat Turizm Altyapı Birliği Başkanlığı (MATAB)'nın yatırımları ile ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı. MATAB Başkanı Recep Barut, Bakan Günay'a, bölgede yaptıkları turizm yatırımları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Antalya'nın turizm altyapı çalışmaları için 2012 yılı içinde 36 milyon lira kaynak ayırdıklarını belirten Günay, bunun önemli bir bölümünü ilgili birimlere gönderdiklerini söyledi. Türkiye, dünyada ziyaretçi turist bakımından 2011 yılında dünyada 200 ülke arasında 6'ncı olduğunu belirten Günay, 2023 Türkiye vizyonu çerçevesinde hedefin, dünyada her alanda ilk 10'a girmek olduğunu ifade etti.

Bakan Günay, yeni turizm yatırımları ile ilgili turizmcilere şu açıklamayı yaptı: "Antalya'da yatak sayımız 500 bine ulaştı. Bundan sonra Antalya destinasyonu için bin yataklı konaklama tesisi yapmaya gerek yok. Bölgenin sivil mimari eserlerini yansıtacak butik otellere ihtiyaç var. Manavgat'ın Taşağıl ve Evrenseki beldelerinde turizme kazandırılan taş evler gibi. Bin yataklı oteller yerine, sivil mimariyi yansıtacak ve bölgenin damak tadını turistlerin bileceği tesislere ihtiyacımız var. Mesela Antalya'nın Elmalı ilçesi turizmde fazla bilinmiyor. Elmalı aslında Antalya'nın ikinci Safranbolu'su. Kültür turizmine kazandırılmayı bekliyor. Elmalı'nın tarihi evlerini kültür turizmine kazandırmalıyız. Antalya'ya yıllık 10 milyonun üzerinde turist geliyor. Antalya'da turizmi marka haline getirmeliyiz. Gelen turist sayısı önemli. Antalya'ya daha varlıklı, harcama potansiyeli yüksek ve kültür turizmine ilgi duyan turistlerin gelmesini bekliyoruz."

Günay, oteldeki programı sonrası Side Antik Kent'i ziyaret etti. Günay, ziyaretinde, Side Belediyesi destekleri ile ayağa kaldırma çalışmaları başlayan Tüke Tapınağı ile ilgili Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Alanyalı'dan bilgi aldı. Tapınakla ilgili bilgi alımı sonrası Günay, 18 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Side Müzesi'ni ziyaret etti. Günay, Side Müzesi bahçesinde Fatma-Turgut Şen Anadolu Lisesi öğrencilerinin açtığı resim sergisini ziyaret etti.

Günay, "Side, Türk turizminin en müstesna yeri. Side, kitle turizmi kadar kültür turizmi için de çok önemli bir antik şehir. Side'nin potansiyelinin artırılmasını istiyoruz. Side'nin, ülke turizminde yeri ayrı. Kitle ve kültür turizminin bir arada yapıldığı müstesna bir yer." dedi. Günay, daha sonra Side isimli bir çocuğu kucağına alarak sevdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber