Hasankeyf'e ait 1911 yılında çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı

Batman Müze Müdürlüğü, dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müze Müdürlüğü, Batman'da ilk defa kutlanan Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında, Antik kent Hasankeyf'e ait 1911 yılında çekilmiş fotoğrafların yer aldığı bir sergi açtı.

Serginin, Batman'da ilk olması nedeniyle önem arz ettiğine dikkat çeken Müze Müdürü Tenzile Uysal, vatandaşlara bu sergiyi gezmeleri tavsiyesinde bulundu. Etkinlikler, 'Batman'da Müzecilik' konulu sunum ile başladı. Müze Müdürü Tenzile Uysal Müzecilik konusunda bilgi verdi. Ardından, müdürlüğün teşhir salonunda Hasankeyf 1911 adlı resim sergisinin açılışı yapıldı. Hasankeyf'e ait 110 yıl önce çekilmiş 30 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezen misafirler, eski Hasankeyf ile yeni Hasankeyf'i karşılaştırma imkanı buldu.

İnternette yaptığı yazışmalar ile fotoğrafları kendi bireysel çabalarıyla getirttiğini belirten Müze Müdürü Tenzile Uysal, ?Toplam 86 fotoğraf geldi. Bunlardan 30 tanesini sergiledik. Geri kalan fotoğrafları ise müzenin açılışında teşhir edeceğiz.? dedi.

Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları çok beğendiklerini, şimdi kalıntılarını gördükleri bazı binaların geçmişte nasıl olduğunu görmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber