Silifke'de 3. bal ormanı oluşturuldu

Mersin'in Silifke ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 3. bal ormanı, Kırobası (Mara) köyü Karadağ mevkii yaylak alanında oluşturuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silifke, Bahçederesi köyüne yapılan Kışlak, Yeniçıktı köyüne yapılan Orta bahşiş bal ormanlarının ardından Kırobası köyü Karadağ mevkiine yaylak alanında ki 3. bal ormanına kavuştu. Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, 320 hektarlık Karadağ mevkiinin ağaçlandırıldığını, 120 bin ton kozalak tohumu ekildiğini, bin adet biberiye, 20 bin adet sedir fidanı,500 adet yalancı akasya fidanının dikildiğini, ayrıca 500 bin adet kekik tohumunun da toprak ile buluştuğunu açıkladı.

Türkiye'de 1980'li yıllardan itibaren Sedir ağacı çalışması yapıldığının bilgisini veren Müdür Arslan, uluslararası sedir araştırma ekibi, Türkiye'nin bu alandaki çalışmalarını çok abarttığını ifade ettiğini açıkladı. Cezayir, Lübnan ve Libyalı bilim adamlarının ülkemizde yaptıkları araştırmada, icraatlarınızın çok azı anlatmışsınız, çalışmalarınız takdir edilecek boyutta olduğunu ifade ettiklerini kaydetti.

Türkiye'de Sedir ağacı denildiğinde Mersin ve Torosların akla geldiğini ve bölgede sürekli sedir tohumu ekimi ve fidan dikimi yapıldığını aktaran Müdür Arslan, "Bayrağında sedir ağacı olan Lübnan'da sedir ağaçları azalırken, bölgemizde ve Türkiye genelinde sedir ağaç sayımız da önemli artışları olmuştur. Ülke genelinde fidan ekimi, dikimi ile bakımı konusunda 4. Defa Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türkiye birincisi oldu. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'müz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdirname ile ödüllendirildi." diye konuştu.

Mersin genelinde bin 800 kayıtlı arıcının bulunduğunu ifade eden Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Çalıkoğlu, Bölgemiz Türkiye'nin bal üretiminde 4. sırada yer aldığını, Birliğe kayıtlı bin 800 arıcı ve 360 bin kovan bulunduğunu kaydetti.

Silifke Arıcılar Derneği Başkanı Ahmet Şen ise bal ormanı oluşturulmasını sağlayan Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan ve ekibine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber