Çocuklarını uzak okula göndermek istemeyen veliler ikili eğitim istedi

Keçiören Kardeş Cumhuriyet İlköğretim Okulu velileri, zorunlu eğitimin 4+4+4 sistemine geçmesinin ardından okullarının sadece ilköğretim ikinci kademe öğrencilerine hizmet vermek için ayrılmasına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul önünde toplanan veliler ellerinde taşıdıkları 'ikili eğitim istiyoruz' pankartlarıyla eylem yaptı. Okul Aile Birliği Başkanı Meltem Uğurlu, ?Okulumuz ikili eğitim için uygun şartlara sahip. Orta okul öğrencilerinin sabah, ilköğretim öğrencilerinin de öğlen eğitim almasını istiyoruz.? dedi.

Kendilerine gösterilen okulun uzak olduğunu öne süren Uğurlu, ?Okulumuzun ikili eğitime devam etmesini istiyoruz. İkili eğitimde bize ilkokul öğrencisiyle ortaokul öğrencisi aynı koridorlarda gezmesin deniliyor. Biz ikinci kademe öğrencilerin sabahçı, birinci kademe öğlenci olarak devam etmesini istiyoruz. Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğimizde bunun olamayacağını, okulumuzun çevresine yakın bir okul olmazsa ya da okulumuzun bahçesinde ikinci bir okul olursa bu şartla olabileceğini söylediler. Ama çevremizdeki Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Şinasi İlköğretim Okulu bu şartlara uygun olmadığı halde birbirine çok yakın olduğu halde ikili eğitime devam ettikleri haberini aldık. Bizi sevk ettikleri okul Tevfik Ünsal İlköğretim Okulu. Bu okul, Şinasi ve Mustafa Necati İlköğretim okullarına bizden daha yakın. Bizim okulumuza 1,5 km uzaklıkta. Çocuklar 1,5 km yürüyerek Tevfik Ünsal İlköğretim Okulu'na nasıl gidecekler?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber