Fabrikanın satışını desteklemek Muş'a ihanettir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şeker fabrikasının özelleştirilmesine destek verenleri Muş'a ihanet etmekle suçladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'liler il kongresi için toplandı. Mevcut Başkan İsmail Adanur ve eski başkanlardan Burhan Çanga'nın yarışacağı kongre Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda başladı.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Muş'a gelen Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. CHP Gençlik Merkezi önünde partililer ile çay içerek sohbet eden Ağbaba, CHP İl kongresi için Muşa geldiğini, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki bazı hasta mahkumlarla görüştüğünü belirtti. Şeker fabrikasının özelleştirilmemesi için bütün Muşluların üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Ağbaba, fabrikanın özelleştirilmesinin Muşluların ellerinden ekmeğinin alınması ile eşdeğer olduğunu savundu.

Ağbaba açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Cumhuriyet Halk Partisi'nin Muş il kongresine katılmak üzere Muş'a geldim. Muş E Tipi Kapalı Cezaevindeki bazı hasta tutuklular ile görüştüm. Bunların durumlarını rapor haline getireceğim. Yine Muş Şeker Fabrikası'na giderek, ilgililer ile görüştüm. Bilindiği gibi Malatya Şeker Fabrikası'nın da içerisinde bulunduğu bazı fabrikalar özelleştirildi. Oradaki bazı yolsuzluklar oldu ve biz bunları ülke gündemine taşıdık. Aynı durumun Muş Şeker Fabrikası için de yaşanmaması için Muşlulara uyarıda bulunmak istiyorum. Şeker fabrikalarına sahip çıksınlar, bu duruma şimdi müdahale edilmesi halinde satılması engellenebilir. Eğer sahip çıkmazlarsa iş işten geçer, ihale sürecinden önce mutlaka Muşluların şeker fabrikalarına sahip çıkmaları gerektiği gerçeğinin masaya yatırılması gerekiyor. Muş özelleştirmenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Geçtiğimiz yıllarda TİGEM'in özelleştirilmesinin Muş'a neler kaybettirdiğini Muşlular iyi biliyor. Bu satışın kime faydalı olduğu biliniyor. Muş'un bundan bir kazancı olmadığı açık ve net bir şekilde ortadadır. Bu nedenle şeker fabrikasına herkesin sahip çıkması gerekiyor. Muş'un şeker fabrikasının satılmasını desteklemek Muş'a ihanet etmektir. Bu duruma destek vermek Muşluların ellerinden ekmeklerini almaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber