Soylu: Yeni dünya düzeni Türkiye'ye başkanlık sistemini getirecek

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, yeni dünya düzeninin Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğini savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soylu, şimdi Türkiye'nin önündeki asıl problemin, dünya sıralamasında milli hâsılada yüzde 2 rakamını nasıl yakalayacağı ve 2015 yılına kadar 1,7 trilyon doları nasıl elde edeceği olduğunu söyledi.

DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD)'nin düzenlediği programda, 'Yeni Sivil Anayasaya Doğru' konulu konferansta Aksaraylılarla bir araya geldi. Konferansa; Belediye Başkan Vekili Abdurrahim Sertdemir, AGİAD Başkan Yardımcısı Altuğ Taylan ve çok sayıda davetli katıldı.

Süleyman Soylu, Türkiye'nin son on yılda, aynen 1960 yılında olduğu gibi bir demokratik ve ekonomik sıçrama dönemi gerçekleştirdiğini belirterek, "Eğer siz kişi başına gelir seviyenizi 3 bin dolardan 10 bin dolarlık bir seviyeye getirebiliyorsanız başarı sağlamışsınız demektir. Türkiye'de kışlaların önünden geçerken acaba bir general çıkar da bana bir şey söyler mi diye korku içinde yaşarken, şimdi yargılanmayı aklının ucundan geçirmeyen generaller yargının huzurunda hukukun karşısında hesap veriyor.? dedi.

Soylu, son zamanlarda meydana gelen 2008 ekonomik krizi, dünya genelinde yaşanan teknolojik gelişmeler, Japonya'da yaşanan deprem hadisesi ve sonrasında ortaya çıkan dünyadaki bütün güvenlik algısının değişmesinin, dünyayı büyük bir değişimin eşiğine getirdiğini belirtti. Soylu, şöyle dedi:

?Dünya genelinde 2008 yılında meydana gelen ekonomik krizin Türkiye üzerine etkilerini hala kırabilmiş değiliz. Bunların hepsi bizimle ilgilidir. Bunlara yönelik bir siyasal ve sosyal politika Türkiye'de gerçekleştirilmelidir. Bunları çözmenin yolu birinci olarak etrafımızdaki toprakların demokratikleşmesi ve halkların özgürlüğünü kazanması, ikinci olarak güneyi kuzeye doğuyu batıya açmaya yönelik bir politika geliştirmek, üçüncü olarak Türkiye'nin önünde duran Kürt, Alevi ve cinsiyet meselelerini halletmektir. Türkiye, bunların üzerinden yeni bir süreç ortaya koymalı ve bu süreç benim inancıma göre başkanlık sistemi ile olacaktır.?

Soylu, '2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak, liderler çıkıp meydanlarda halka ne söyleyecekler, şu ülkeyi ziyaret edeceğim, şurada açılışa katılacağım mı diyecek?' diye soran Soylu, Türkiye'de başkanlık sisteminin tartışılmaya başlandığını ve yenidünya düzeninin Türkiye'de başkanlık sistemini getireceğini belirtti. Soylu, kendisinin de temennisinin, bu sistem içerisinde kendi bölgesinden senatör adayı olmak olduğunu söyledi.

Konferans sonunda, dinleyiciler deneyimli siyasetçiye güncel konular hakkında soru sorma fırsatı bulurken, program, günün anısına Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ali Öztürk'ün, Soylu'ya plaket vermesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber