Emniyet, sokaktan kurtarılan 614 çocuğun ailesini ziyaret edecek

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından sokakta çalışan çocuklara yönelik yürütülen proje kapsamında 614 çocuk spor ve sanatsal etkinliklere yönlendirildi. Diğer yandan çocukların aileleriyle de diyaloga geçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, çocukları sokaktan kurtardıklarını belirterek, çocukların suça itilmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kahya, şunları kaydetti: ?Gerek çevresi, gerekse de ailesi tarafından sahipsiz bırakılan çocukların kimle oturduğu belli değil. Sokakta çalışan 614 çocuğumuza özellikle sporu sevdireceğiz. Onları tüm alanlarda yetiştirmeye çalışacağız. Sokakta çalışan çocukları tiner gibi tehlikeli alışkanlıklar bekliyor. Biz bu çocuklara sahip çıkıyoruz. Bunlara şehrin turistik mekânlarını da gezdireceğiz. Bu çocukları yüzme havuzlarına götüreceğiz, sinemaya tiyatroya götüreceğiz. Arkadaşlarımız bu çocuklarla yaz boyunca ilgilenecekler."

Amaçlarının çocukların suça itilmesini önlemek ve onlara sahip çıkmak olduğunu kaydeden Kahya, "Yeni hayata geçireceğimiz projeyle de bu çocukların ailelerini evlerinde ziyaret edeceğiz. Bu çocukların getirecekleri paradan daha önemli konular olduğunu onlara detaylarıyla anlatacağız. ?suçlu çocuk yok, suça itilen çocuk vardır' anlayışıyla hareket edeceğiz.? diye konuştu.

ÇOCUK KORUMA KANUNU İÇİN BULUŞTULAR

Öte yandan, Bursa'da, Çocuk Koruma Kanunu uygulamaları ve kurumlararası işbirliği kapsamında ilgili kurum temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, çocuk ruh bağlığı ve hastalıkları uzmanları, sosyal çalışmacılar ve çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları polikliniklerinde görev yapan psikologlar, ilgili diğer sağlık personelleri ve milli eğitim müdürlüğü temsilcileri, rehberlik ve araştırma merkezleri bölüm başkanları katıldı. Toplantıda, sağlık tedbiri kararlarının uygulanma şekli, karşılaşılan sorunlar ve Bursa'da çocuğa yönelik diğer kurumların sunmuş oldukları hizmetler konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber