Mardin Belediyesi, Birinci Cadde'deki altyapı çalışmasını Pazar günü başlatıyor

Mardin Belediyesi, Birinci Cadde'deki altyapı çalışmalarını 20 Mayıs Pazar günü başlatıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç etapta yapılacak çalışmaların ilk etabı, Üçyol ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında kalan bölümde yapılacak.

Çalışmalar nedeniyle Üç yol-Savur kapı-İl Sağlık Müdürlüğü arasında kalan güzergâh tamamen trafiğe kapatılacak. Cumhuriyet Meydanı'ndan Üç yol'a kadar olan bölümde de sadece toplu taşıma araçlarının geçişine izin verilecek.

Birinci Cadde'deki çalışmalar ile yol ve kaldırım yapımının üç etapta yapılacağını ve bu çalışmaların 4-4,5 ay arasında tamamlanacağını belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ?Birinci Cadde'de her biri 2700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere 5 hat döşenecek. Birinci Cadde'de toplam 12,5 kilometre uzunluğunda boru döşeyeceğiz. TEDAŞ, TELEKOM, belediye ve valilikle olarak birlikte çalışmalarımızı yapacağız.? dedi.

Altyapısı tamamlandıktan sonra Birinci Cadde'de üstyapı çalışmalarını da aynı anda başlatacaklarını vurgulayan Başkan Ayanoğlu; ?Altyapısı tamamlanan her etapta ki çalışmamız yaklaşık 20-30 gün arasında bitecek. Birinci cadde de kilitli parke taşı ve dekoratif karo kullanacağız. Esnafımızın zarar görmemesi ve çalışmaların bir an önce tamamlanması için her türlü tedbiri almış durumdayız.?şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber