Engelliler, jandarma desteğiyle Nemrut'a çıktı

Adıyaman'da, Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Rotary Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz Projesi' kapsamında çok sayıda engelli, şiddetli rüzgara rağmen jandarma yardımıyla Nemrut Dağı'nın zirvesine çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen proje kapsamında çok sayıda engelli Adıyaman'a geldi. Engelliler, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na tırmanış için sabah erken saatlerde hazırlandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle tırmanmakta zorlanan engelliler, kendilerine eşlik eden jandarma ve üniversite öğrencilerinin yardımıyla zirveye tırmanmanın sevincini yaşadı. Devasa tanrı ve kral heykellerinin bulunduğu zirveye ulaşan engelliler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAFETERYADA KONSER VERİLDİ

Şiddetli rüzgar nedeniyle, zirve noktada Borusan Quartet grubu tarafından yapılması planlanan konser ise gerçekleştirilemedi. Yağmurun da başlamasının ardından grup üyeleri, asker ve öğrencilerin yardımıyla indikleri kafeterya bölgesinde verilen konseri izledi.

12 yıldır sürdürdükleri projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Yaşar Koca, "Jandarma ve öğrencilerimiz ile el ele vererek engellilerimizin buraya çıkmasına yardımcı olduk. Şiddetli rüzgara rağmen engelli arkadaşlarımız zirvede ve zoru başarmanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.

Zirveye çıkmanın mutluluğunu yaşayan engelliler de, kendilerine yardımcı olan asker ve öğrencilere teşekkür ederken, toplumun engellilere bakış açısının değişmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber