22 yıldır asker oğlunun cenazesini bekliyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Bektaşlı köyünde yaşayan, 22 yıl önce Siirt'te vatani görevini yaparken Dicle'ye düşerek kaybolduğu iddia edilen askerin annesi, oğlunun mezarı bile olmamasının üzüntüsünü yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Eruh ilçesinde 1990'da vatani görevini yaparken Dicle'ye düşen topu almaya çalışırken suya düşüp kaybolduğu ileri sürülen Ekrem Kahraman'ın cesedine 22 yıldır ulaşılamaması, annesi Hatice Kahraman'ın (63) acısını her geçen gün artırıyor. İki çocuğundan birini askerdeyken kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Kahraman, oğlunu dualarla vatani görevini yapmaya gönderdiğini, askerdeyken çaya düşerek kaybolduğunu öğrenince çok üzüldüklerini söyledi. Kahraman, ''Aramalardan sonuç çıkmadı. Oğlum bir topun peşinden niye çaya girsin? Buna hiçbir zaman inanamadım. Oğlum şehit de sayılmadı. 'Evladın şehit düştü' deselerdi, hiç olmazsa bir mezarı olsaydı da başında dua edebilseydim.'' dedi.

22 yıldır gözyaşlarının dinmediğini kaydeden anne Kahraman, şöyle konuştu: ''Her şehidin en azından aileleri cenazelerine kavuşuyorlar. Acımızı bile gönül rahatlığıyla yaşayamadık. Çok kötü hallere düştük. Devletimizden sadece evladımın ölüsünü istedim. Cenazesi bulunmadığı için insan hep umut ediyor. Oğlumun bir gün geri döneceği hayaliyle yaşıyorum. Başvurmadığımız yer kalmadı.''

Baba Ahmet Kahraman da oğlunu çok özlediklerini, bir gün çıkıp geleceğini hayal ettiklerini söyledi. Kahraman, ?Oğlumun kaybolduğu haberi gelince damadımı Eruh ilçesine gönderdim. Damadım oraya gitti gördü. 'Mayıs ayında Dicle Nehri çok şiddetli akıyor. Buraya atlaması mümkün değil' dedi. Bir çok askeri yere, mahkemeye bile müracaat ettim. Hep olumsuz cevap verdiler. En sonunda küçük oğlu araştırmış. Eğitim zayiatı demişler. Bize oğlumun ölüsünü bile çok gördüler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber