Öğrenciler İstanbul Üniversitesi'nde meydana gelen olayları protesto etti

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyazıt Meydanı'nda toplanan, aralarında İHD, avukatlar, çeşitli partiler ve demokratik kitle örgütlerinden temsilcilerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, İstanbul Üniversitesi'nde meydana gelen olayları protesto etti.

Yaklaşık 100 kişilik grup, Edebiyat Fakültesi'nden sloganlarla çıkarak Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü. Grup burada İstanbul Üniversitesi'nden çıkan başka bir grupla birleşti. Polis, çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Beyazıt Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında, "Geçtiğimiz dönem Ramazan ayı bahanesiyle çeşitli üniversitelerde başlayan ülkücü, faşist saldırılar ilerleyen dönemdeki şovenist kışkırtma ve faşist saldırı dalgasının habercisi olmuştur. Son 1.5 aylık dönemde İstanbul Üniversitesi'nde polis ve rektörlüğün desteğiyle bu saldırılar tırmanıyor. Rektör olduktan sonra 'üniversitelerde siyaseti bitireceğim' sözü veren Mesut Parlak, gerçekte yalnızca muhalif kuvvetleri sindirmeye çalışıp, faşistlere sınırsız siyaset özgürlüğü tanırken, egemenlerin paralı eğitim politikalarını bizzat yürütmektedir. Çarşamba günü okul öğrencisi olmayan 50 kişilik bir grup, satır ve bıçaklarla Edebiyat Fakültesi'ni basmıştır. Devrimci demokrat yurtsever öğrenciler olarak üniversitemizde eğitimin paralı hale getirilmesine izin vermeyeceğiz, faşizme geçit vermeyeceğiz" denildi.

Daha sonra öğrencilere destek veren İHD adına bir basın açıklaması yapan avukat Eren Keskin de, üniversite yönetimini 'militaristlikle' suçlayarak, öğrencilere her zaman destek vereceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Grup Yorum kısa bir müzik dinletisi sundu. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber