Çete lideri kız arkadaşının doğum gününde yakayı ele verdi

Ankara polisi, tehdit ve baskıyla haksız kazanç sağladığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara polisi, tehdit ve baskıyla haksız kazanç sağladığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin, Gölbaşı ilçesinde iş yeri bulunan ve Ankaralı Namık olarak bilinen Namık Uğurlu'yu iş yerinden zorla çıkarttığı ortaya çıktı. Çete elebaşısı Özcan A.'nın ise kız arkadaşının doğum gününe gittiği Antalya'da yakalandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Kızılay, Keçiören ve Dikmen bölgelerinde tehdit ve baskı yoluyla haksız kazanç elde eden çetenin izine rastladı. 1 yıl süren takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis farklı adreslere düzenlediği operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında çete lideri olduğu belirtilen Özcan A. ise kız arkadaşının doğum günü için gittiği Antalya'da yakalandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, oksijen tüpü, 6 tabanca, 2 tüfek, bu silahlara ait şarjör ve fişekler, 1 adet çelik yelek, 1 adet demir jop, 1 adet kelebek tabir edilen bıçak, 16 kök Hint keneviri, 1 adet tarihi eser olduğu belirtilen kitap, 10 parça ziynet eşyası, 1 adet çalıntı laptop ile çok sayıda çek, muhtelif belge ve dokümanlar ele geçirildi.

Yakalan zanlıların silahlı tehdit yoluyla çek-senet imzalattığı, kişilerin alacaklarına aracılık ettiği ve hırsızlık malı alıp sattığı bildirildi. Dikmen'de oto-halı yıkaması bulunan çetenin, hırsızlıkta kullandıkları malzemeler ile çalıntı malları burada tuttuğu kaydedildi. Çetenin liderliğini yaptığı belirtilen Özcan A. Ve Sinan S'nin yanı sıra diğer çete üyelerinin bir çok suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi. Birçok hırsızlık olayına da karıştığı çetenin, Ankaralı Namık olarak bilinen Namık Uğurlu'yu da tehdit ettiği ortaya çıktı. Gölbaşı ilçesinde bir lokantası bulunan Ankaralı Namık'ı silahla tehdit eden çeteni, Ankaralı Namık'ı zorla lokantadan çıkarttığı ifade edildi. Ankaralı Namık'ın çeteden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 15'i emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber