Kadın istihdamı projelerinin paydaşları Amasya'da buluştu

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ?Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' kapsamında ?Hibe Projeleri İletişim Toplantıları'nın ilk ayağı Amasya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı? (IPA) ?İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı? kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen ?Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı'nın Amasya, Samsun, Tokat, Çankırı ve Yozgat illerinde desteklenen 25 projenin yararlanıcı kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerleri, Amasya'da bir araya geldi.

Hibe programı kapsamında, bakım sorumlulukları, kırsaldan kente göç ve kültürel engeller nedeniyle istihdama katılamamış kadınlara mesleki beceri ve kişisel gelişim eğitimleri vermek amacıyla desteklenen 131 projeden 25'inin paydaşları ve kursiyerleri vizyon ve deneyim paylaşımı yaptı. İleriye dönük işbirlikleri ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak bir iletişim ağı oluşturuldu.

Toplam 27 milyon 150 bin 589 euro bütçe ile hayata geçirilen ?Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nun öncelikli amacı kadınların istihdama katılımlarının önündeki sosyal ve kültürel engellerle mücadele etmek geliyor. Toplam 43 ilde yürütülen programda, daha çok kadına daha kaliteli iş ve daha uzun sureli iş gücü piyasasında yer almaları için toplumsal bilinç oluşturma faaliyetleri, yerel dinamiklere göre tasarlanmış güçlendirme, kapasite geliştirme gibi konular yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber