Güven: Vakıflar birleştirici ve koruyucu bir kurumdur

Vakıflar Gaziantep Bölge Müdür İsa Güven, vakıfların toplumu birleştirici ve koruyucu özelliği olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güven, ?Vakıf kesinlikle ırkçı değil, bölücü değil, birleştiricidir, kardeşliktir. Vakıf bireyi dışlama değil, bireyi kabullenmedir. Vakıf Allah'ın yarattığı tüm canlıları sarmadır, hizmet etmedir." dedi.

Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürü Güven, yaptığı açıklamada, vakıfların toplum için önemine değindi. ?Vakıf kurumayan, tükenmeyen bir sevap pınarıdır. Dileğimiz herkesin bu pınardan en iyi şekilde faydalanmasıdır.? diyen Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürü Güven, açıklamasında şunları dile getirdi: ?Eğer gerçekten vakıfların topluma hizmet etmesi isteniyorsa, bu konuda vakıflara mani olunmamalıdır. Vakıfların bir duası var. Vakfın hayır şartına göre hareket etme, ona yardımcı olma duayı kazanır. Ama beddua da tam tersi, vakfın gayesine karşı çıkıldığı zaman, inanın ki beddua, insanın önüne gelir. Ben kimsenin önüne beddua gelmesini istemem.?

Vakıf eserlerini korumak için yaptıkları çalışmaları aktaran Güven, "Biz, vakıflara ait ne varsa, gayrimenkul ise gayrimenkulü günün imar şartlarına göre değerlendiriyoruz. Tarihi eser ise tarihi eseri aslına uygun restore etmeye çalışıyoruz. Tabii ki Koruma Kurulları'ndan restorasyon projeleri onaylandıktan sonra biz eseri restore ediyoruz. Yani kendi başımıza bir restorasyon yapmıyoruz.? ifadesini kullandı.

Gayelerinin Gaziantep'e, ülkeye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Güven, ?Yanlış yapanın yanlışını söylemek lazım; kalbini kırmadan, incitmeden, kırıp, dökmeden. Ama biz yanlışa doğru dersek, kendimize de, ülkemize de haksızlık yapmış oluruz. Ben Gaziantep'te yaşıyorum, Gazianteplilere hizmet etmek istiyorum. Vakıf bireysel değil, vakıf toplumsaldır, vakıf ulusaldır anlayışı ile bir vakıf yöneticisi olarak diyorum ki; vakıf kaynaşmaktır. Vakıf kesinlikle ırkçı değil, birleştiricidir. Bölücü değil, kardeşliktir. Vakıf bireyi dışlama değil, vakıf bireyi kabullenmedir. Vakıf Allah'ın yarattığı tüm canlıları sarmadır, hizmet etmedir. Atalarımız kuşlar için, yabani göçler için, leylekler için, hizmetçiler için vakıflar kurmuşlar. Bırakın eğitimi, sağlığı, bayındırlığı, belediye hizmetlerini, bunların toplamı vakıfların bünyesinde. Ama bunun yanında Allah'ın yarattığı tüm canlıların ihtiyacını karşılayacak şekilde vakıflar kurmuşlardır.? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber