Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde 'zam' gerginliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplu görüşme sözleşmelerinin 8. ve son oturumu devam ederken, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile polis arasında bakanlık önünde gerginlik yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK üyesi bir grup toplu görüşmelerin yapıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı. ?Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız', ?Hükümet zammını al başına çal' sloganları atan grup, yanlarında getirdiği dosyalarla bakanlığa girmek istedi. Bakanlığın önünde barikat kuran polis, grubun içeri girmesine izin vermedi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, kamu emekçilerinin irade beyanlarını getirdiklerini ve bu beyanları toplu görüşme masasına götürmek istediklerini söyledi. Bunun için demir kapının açılması gerektiğini belirten Tombul, grupla birlikte içeri girmeye çalıştı. Demir bariyerin önünde barikat kuran polis, grubun içeri girmesine engel oldu. Yaşanan gerginliğin ardından grup üyeleri geri çekildi.

'ZAM ORANI ONUR KIRICI'

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde getirdiği yeni zam oranının sadece buçuk oranında olduğunu söyledi. Özgen, "Yani önceki yüzde 3+3 olan zam oranı, yüzde 3.5+3.5 olmuştur. Onun dışında özellikle kamu çalışanlarının mali, ekonomik haklarını içeren, sosyal haklarını içeren diğer taleplere yönelik herhangi yeni bir teklif getirilmemiştir. Zam oranı dışında taban aylık ek ödemeler, tazminatlar gibi muhakkak ekonomik dilimde değerlendirilip, ataması gereken hususlar hiçbir şekilde artırılmamıştır." dedi.

Yapılan zam oranının onur kırıcı olduğunu belirten Özgen, "Memur-Sen'in de ?4.5 artış olsun' yönündeki yaklaşımı da bir o kadar onur kırıcıdır." diye konuştu.

Açıklamanın ardından KESK Başkanı Özgen ve yetkililer yanlarında taşıdığı temsili dilekçeleri görüşme masasına bırakmak üzere bakanlığa girdi. Grubun içeri girdiği sırada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de bakanlığa geldi. Kısa bir süre aracında bekleyen Bakan Çelik daha sonra içeri girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber