Sendikalardan ortak basın açıklaması

KAMU-SEN, KESK, HAKSEN ve Özgür Eğitim-Sen, toplu sözleşme süreciyle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen salonunda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına, konfederasyonlara bağlı sendikaların başkanları ve temsilcileri katıldı. Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç, yaptığı basın açıklamasında, hükümetin kamu çalışanlarına sunduğu teklifin olumsuz bir hal aldığını dile getirdi. "2010 yılında yapılan referandum ile kamu çalışanlarına tanınan toplu sözleşme hakkının bin türlü bahane ile savsaklanarak bugünlere getirilmesini ustalık dönemindeki maharetle beceren hükümetin gerçekleşen enflasyon rakamları, doğalgaza yapılan zamlar ve büyük bir övünçle dillendirilen geçen yıla ait büyüme rakamları ortada iken kamu çalışanlarına 3+3 lük bir teklif edebilmiş olması hangi gerekçenin arkasına yaslanırsa yaslanılsın kabul edilemez" diyen Kılınç, "Örgütlenme yasakları aynen devam ediyor. Yani yıllardır söylediğimiz gibi evrensel sendikal normlar, ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmaların yanı sıra, Anayasa yok sayılarak, kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapabildiği, toplu sözleşme masasında; ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik tüm haklarımızın görüşüldüğü bir toplu sözleşme düzenini teminat altına alan yasal düzenleme istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Eşit işe eşit ücret adı altında başta öğretmenler olmak üzere yüz binlerce kamu emekçisi bu düzenlemenin dışında bırakılmıştır" diyen Hediye Kılınç, "Kamu kurumlarında farklı adlar altında ödenen tüm ek ödemelerin esas maaşımıza eklenmesini, gerçek anlamda eşit işe eşit ücret ilkesinin yaşama geçmesi için oluşturulan mağduriyetlerin, bir an önce giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kılınç, "Hükümet tarafından toplu sözleşme masasında yapılan teklif yok hükmünde olup, toplu görüşme sürecinde yaşanan tiyatronun devam edeceği anlaşılmaktadır. Bu sürecin tarafları olan bir sendika ve konfederasyon temsilcilerinin gerekli hassasiyeti sergileyip oyunbozan bir tutum sergilemeleri elzemdir. Aksi takdirde cereyan eden bu saçmalığın sorumluluğunu hükümet ile paylaşmak zorunda kalacaklardır" dedi. Kılınç, açıklamayı şöyle tamamladı:

"Bu gidişe dur demek hepimizin boynunun borcu, vatandaş olmamızın bir gereğidir. Bizler bugüne kadar diyalogun her yolunu denedik, hoş görünün her türlüsünü gösterdik, sabrımızı sonuna kadar zorladık. Ama yaptığımız her iyi niyetli girişimde, adres olarak sokaklar gösterildi. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu nedenle bütün sivil toplum örgütlerini 23 Mayıs'ta ?Bir Günlük İş Bırakma' eylemimize destek olmaya çağırıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber