Bravo Dekan Bey

Haber Giriş : 15 Haziran 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Katkat, mezuniyet töreninde, ilk 3'e giren öğrencilere diplomalarını başörtülü velileriyle beraber verdi...

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde önceki gün yapılan mezuniyet törenine, başörtülü velilerin alınmamasına tepkiler sürerken dün Bursa Uludağ Üniversitesi'nden "işte demokrasi" dedirtecek mezuniyet haberi geldi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 2004-2005 Eğitim-Öğretim dönemi mezuniyet töreni, Fethiye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Başörtülü tüm katılımcılar salona alınarak tam bir demokrasi dersi verildi. Başörtülü velilerin içeriye alınmasının yanı sıra fakülte bünyesinde ilk 3'e giren öğrencilerin diplomalarını da başörtülü veliler ile fakülte dekanı Prof. Vahap Katkat kürsüye çıkarak birlikte verdi.

ANNENİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
Dekan Prof. Vahap Katkat, önce öğrencilere diploma ve hediyelerini verdi, sonra da ailelerini tebrik etti. Dekan Katkat, daha sonra öğrenci ve velileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Fakülte birincisi olan Harun Toksöz diploma ve hediyesini dekan Katkat ile başörtülü ablası Hatice Toksöz'ün elinden aldı. Abla Hatice Toksöz, kardeşinin diplomasını kendi elleri ile verdiği için çok gururlandığını anlatarak, "Biz ailecek 4 yıldır bugünü bekliyorduk" diyerek duygularını dile getirdi. Fakülte ikincisi olan Arzu Kısa'nın ( 23 ) diplomasını Fakülte Dekanı Prof. Vahap Katkat ile birlikte veren 52 yaşındaki anne Safiye Kısa ise sahnede gözyaşlarını tutamadı. Kızı Arzu'nun mezuniyet töreni için İstanbul'dan geldiğini söyleyen Safiye Kısa, "Yaşarken görmek istediğim en güzel anlardan biriydi. Hem de kızımın diplomasını kendi ellerimle verdim. Başörtülü olmama rağmen içeriye alındım ve kızımın diplomasını vermek bana kısmet oldu. Bunu bana sağlayanlardan Allah razı olsun" dedi.

"BAŞÖRTÜSÜ SORUN OLMASIN"
Başörtüsünün insanların önüne bir engel olarak çıkarılmaması gerektiğini ifede eden anne Kısa, şöyle konuştu: "Başörtüsü artık insanlara sorun yapılmamalı. Diğer kadınlar açık saçık elbiseler ile bir törene girebiliyorsa başörtülüler de girmeli. Eğer demokrasi varsa herkes özgür olmalı. Başörtüsü suç olmamalı. Biz bunu inancımız gereği takıyoruz." Fakülte ikincisi Arzu Kısa, diplomasını annesinin elinden aldığı için sevincinin ikiye katlandığını dile getirerek şöyle konuştu: "Diplomamı annemin elinden aldım. Bu her şeyden daha üstün bir duygu. Annem başörtülü olduğu için salona alınmama gibi bir durum olsaydı çok üzülürdüm."

d.b.tercüman>p>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber