İtfaiye, bin 638 noktadan su ikmali yapabilecek

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Bursa'da olası yangınlara anında müdahale etmek amacıyla kentte kurulan su hidrantlarının kontrollerini yaparken, aynı zamanda ihtiyaç duyulan noktalara yeni hidrantlar kurmaya da devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, kentte olası çıkacak yangınlara direkt müdahale etmek ve itfaiye araçlarına su ikmali sağlamak için çeşitli meydan, cadde ve sokaklarda toplam bin 638 adet yangın hidrantı kurulduğunu söyledi.

Şubat ayından itibaren itfaiye ekiplerince hidrantların tek tek kontrol edildiğini kaydeden Doğan, ?Üç ay süresince yapılan kontrollerde toplam 230 adet hidrantın su basıncı olmaması, su olmaması ve araç çarpmasından dolayı deforme oluşu gibi arızalar tespit edildi. BUSKİ'nin desteğiyle kısa sürede hidrantların tamirleri yapılacak ve yeniden hizmete sunulacak.? dedi.

Yangın risklerinin en aza indirilmesi için hidrantların sayılarının artmasını çok önemsediklerini de anlatan Doğan, ?Bu bilinçle 768 olan yangın hidrant sayısı, son 3 yıl içinde bin 638'e ulaştı. Ayrıca Zafer İtfaiye Grubu'nda 500 tonluk yeraltı su deposu da yeni alınan çift pompa ile aktif hale getirilerek hizmete sunuldu. İtfaiye Komuta Merkezi'nden teknolojik olarak da takibi yapılabilen hidrantların yaygın kullanımıyla, olası yangınlarda can ve mal kaybını en aza indirmeyi hedefliyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber