Bitlis, Adana, Van ve Elazığ'da eş zamanlı uyuşturucu operasyonu

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından eşzamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 48 kişiden 26'sı hakim karşısına çıkarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta sonu sokak satıcısı olarak nitelendirilen uyuşturucu satıcılarına yönelik Bitlis ve ilçeleri, Adana, Van ve Elazığ illerinde 37 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 48 kişiden 22'si serbest bırakılırken, 26'sı hakkında ?Uyuşturucu Eroin maddesi ticareti yapmak ve piyasaya sürmek' suçundan işlem başlatıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler bugün sabah saatlerinde Bitlis Adliyesi'ne getirilerek hakim karşısına çıkarıldı. Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda kullanıma ve satışa hazır hale getirilmiş her biri 0,10 ile 0,15 gram gelen 100 parça uyuşturucu eroin, ayrıca 2 bin ile 2 bin 500 parça kullanıma ve satışa hazır hale getirilebilecek yaklaşık 300 gram eroin, 15 gram esrar ve 11 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, uyuşturucu madde ticaretinin yanı sıra kullanımı ve talep azaltımı konularındaki çalışmaların aynı kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber