Antalya'ya tatile gelen sporcu Ruslar rafting yapmadan dönmüyor

Antalya'ya tatile gelen spor tutkunu Rus turistler, Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting yapmadan ülkelerine gitmiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra alternatif turizmde ilgi göstermeye başlayan Ruslar, Manavgat'ın iklim, coğrafyası, sıcaklık, doğal güzelliği, su ve kültürel zenginliğine de hayran. Antalya'ya tatile gelen Rus sporcuların çoğunun Köprülü Kanyon'u bildiğini belirten Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Vladimir Biryukov, "Çünkü çoğu rafting yapmıştır. Ruslar için rafting yapmak bir tutku. Özellikle Rus gençler rafting yapmaya çok meraklı. Gençlerin ikinci tutkusu Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkmak." dedi.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, Köprülü Kanyon'dan rafting yapan turistlerin önemli bir çoğunluğunu Rusların oluşturduğunu söyledi. Bölgeye en fazla gelen turistlerin son yıllarda Rus ve Almanların oluşturduğunu belirten Armağan, bu sene geçen yıla göre Ruslar'da yüzde 10'luk bir artış beklediklerini kaydetti. Armağan, geçen yıl Köprülü Kanyon'da 900 bin yerli ve yabancı turistin su sporu yaptığını ifade etti.

Rus Mobaily Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Antalya bölgesine tatile getirdikleri Rus turistlerin alternatif etkinlik yapmada ortak karar aldıkları sporun Köprülü Kanyon'da rafting yapmak olduğunu söyledi. Geçen yıl firmalarının 42 bin Rus turisti Köprülü Kanyon'da rafting yaptırdığını bildiren Baranov, toplamda ise bu rakamın 300 bin olduğunu, bu sene bu rakamı 350 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber