DES Başkanı Avcı: Zam teklifi memuru şoke etti

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümetin 2012 için yüzde 3,5 + 4 oranındaki maaş zammı teklifi 4 milyon 300 bin memur ve emeklisi ile milyonlarca aile bireyleri nezdinde büyük bir şoke ve hayal kırıklığı ile karşılandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin eşit işe eşit ücret uygulamasıyla mağdur edildiğini öne süren Avcı, öğretmenlerin bin 780 lira aylıkla kamuda en düşük maaş alan kesim haline getirildiğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "Bütçede memur zamları için ayrılan ödenek belliydi" sözlerini eleştiren Avcı, "Bütçe planından vazgeçilmeyecekse, toplu sözleşmenin ne mantığı var? Toplu sözleşme süreci memurları oyalamayı amaçlayan bir ?orta oyunu' gösterisi midir?" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan adaletli bir maaş zammı istediklerini ifade eden Avcı, "Bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşme 12 Eylül referandumunun sonucudur. 12 Eylül referandumunda, ?Evet' yönünde destek verdik. Fakat yapılan bu ilk toplu sözleşmede önerilen zam oranı bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber