Avea ve MEB'den öğretmen, öğrenci ve velilere mobil bilgi projesi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2005 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları ile öğrenci ve velilerin cep telefonu kullanarak istediği bilgilere kolayca erişimini öngören Milli Eğitim Bakanlığı ve Avea işbirliğinde başlatılan "Mobil Bilgi Projesi" tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy, 2 yıl önce kurumsal abonelik sistemini başlattıklarını ancak çeşitli sorular sorulduğunu, bugün sistemin başarıya ulaştığını, yine bir rüyalarını gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını ifade etti.

GSM sektöründe ilk başlayanlardan 10 yıl sonra pazara giren bir operatör olarak büyük bir "Türkiye Projesi"ne hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
"Bu projeyle, e-devlet ile yıllardan bu yana bir türlü yapılamayanı mobil devlet haline getiriyoruz" diyen Paksoy, E-devlet projesinde vatandaşların bilgiye kolayca erişiminin öngörüldüğünü ancak bunun için gerekli olan bilgisayarlaşmanın halen çok düşük olduğunu belirterek, bakanlığın bilgisayar sayısını 30 milyona çıkarmak için çalışma başlattığını, bu nedenle Mobil Bilgi Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

Paksoy, "Bu projeyle e-devlet ile düşünülenlerin büyük bir kısmı cep telefonu aracılığı ile gerçekleştirilecek. Çünkü bugün 10 yaşın üzerinde cep telefonu kullanan insan penetrasyonu yüzde 65'ler düzeyindedir. Artık sınava giren bir öğrenci, sınav açıklandığı anda cep telefonundan bir SMS ile puanını görebilecek. Bakanlığın bir çalışanı sicil puanı ve diğer konuları bir SMS ya da telefonla öğrenebilecek" diye konuştu.

Projenin tüm altyapı masraflarını Avea'nın karşılayacağı, bir sınav sonucunun öğrenilmesinin yaklaşık 50 YKr tutacağı ve projeye başlangıçta 3-4 milyon dolarlık yatırım yapılacağı açıkrlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber