Kaymakamı Karakuş: Başkalarını düşünmeyen insanların varlığı şüphelidir

Adana'nın Ceyhan Kaymakam Gürbüz Karakuş, Tut Elimi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine çalışmalarından dolayı takdirname belgesi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Gürbüz Karakuş'un çabaları ile kurulan ve eşi Serpil Karakuş'un da başkanı olduğu Ceyhan Tut Elimi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, sosyal faaliyetleri ile topluma örnek oluyor. Dernek binasında yapılan törende konuşan Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, "Başkalarını düşünmeyen insanların varlığı şüphelidir. İşini yapmayanların ne milliyetçiliği ne dindarlığı ne de sosyal demokratlığı işe yarar." dedi.

Tut Elimi Derneği'nin örnek bir sivil toplum örgütü olduğunu anlatan Karakuş, "Sivil toplum örgütü demek vatandaşa karşılıksız hizmet etmek demektir. Gördüğüm kadarıyla da dernek üyeleri sürekli eğitim, sanat, sağlık ve sosyal alanda binlerce öğrenciye hizmet verdi. Öksüz ve yetim öğrencilere sahip çıktı. Bu takdire şayan bir davranıştır. Toplumda sevgi geliştikçe suç ve suçlu azalır. Bundan dolayı Ceyhan'ın gönüllü ve kendi için değil, ilçe için koşturan idealist insanlara ihtiyacı var. İşte böyle insanların bir araya gelerek kurdukları dernek, örnek bir sivil toplum kuruluşu örneği göstermesi çok sevindirici bir durumdur.? diye konuştu.

Tut Elimi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Karakuş ise dernek olarak amaçlarının eğitim, sanat, sağlık ve müzik alanlarında öğrencilere hizmet etmek olduğunu söyledi. Fakir ve kimsesiz çocukların eğitimini devam ettirmesi için çok sayıda öğrenciye ulaştıklarını anlatan Karakuş, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: "Bu çocuklarımıza derneğimize üye emekli öğretmenler tarafından etüt programları yapıyoruz. Bunun yanında yetim ve fakir öğrencilere eğitim sağlık alanında yardımcı oluyoruz. Kültürel ve sanatsal birçok program düzenliyoruz. Bugüne kadar çok sayıda öğrenciyi Çanakkale, İstanbul, Nevşehir, Ankara gibi çok sayıda ile geziye gönderdik."

Kaymakam Karakuş, dernek üyelerine fakir ve kimsesiz çocukların eğitimine katkı sağladıklarından dolayı takdirname verdi. Karakuş, eşi Serpil Karakuş'a takdir belgesini verirken duygulu anlar yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber