Öğrencilere klasik müzik dinletisi

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, gençlere ve çocuklara çok sesli müziği sevdirmek amacıyla ortaklaşa düzenlediği ?Eğitim Konserleri'nden biri de İnegöl'de gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Filarmoni Derneği'nin öncülüğünde konserler veren Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, İnegöl Belediyesinin katkıları ile müzik sevgisini aşılamak amacıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik eğitim konseri düzenledi.

Konserde, dünyaca ünlü eserler, öğrenciler için seslendirildi. Öğrenciler, enstrümanlar hakkında bilgilerin de verildiği konseri keyifle izledi. Konser esnasında 2 öğrenci de şeflik yaparak, orkestrayı yönetti.

Yaklaşık 1 saat süren konserin ardından orkestra adına Burç Balcı'ya çiçek takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, küçük yaştaki öğrencilerin çok sesli müzikle tanışmasını sağlayan projeye ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

İnegöl'ün kültür ve sanat hayatının merkezi haline geldiğini kaydeden Şahin, İnegöl Belediyesi'nin de sanatın ve sanatçının yanında olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber