Zayıflamak isteyenler hatalara boğuluyor

Medical Park Tarsus Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Selin Ok, sürekli diyet yapan ancak kilo veremeyen insanların genellikle aynı hataları yaptıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basit ama önemli diyet kurallarının göz ardı edildiğini belirten Ok, kilo vermek isteyenlerin başarısızlığının altında, ?inanmamak', ?kendini kandırmak' gibi birçok faktör bulunduğunu ifade etti.

Ok, hareketsiz yaşam ve fast food yemek kültürü başta olmak üzere birçok sebepten giderek artan ?fazla kilo' sorununa karşı insanların ?diyet ve spora' yöneldiğini hatırlattı. Ok, ancak öğün atlamak, uzun süre aç kalmak ve diyeti ertelemek gibi hatalarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Yazılı açıklamasında Selin Ok, yapılan yanlışları şu şekilde sıraladı: "Zayıflayacağına inanmamak, plansız olmak. Kısa vadeli düşünmek, sürekli tartılmak. Öğün atlamak, bütün gün aç kalarak kilo vermeye çalışmak. Bir öğünde aşırı yiyip akabinde kendini cezalandırırcasına bir diğer güne kadar bir şey yememek. Tek tip diyetlerle kendi kendine zayıflamayı beklemek. Diyete başlamak için hep pazartesileri beklemek. Atılmasın, ziyan olmasın diye tabakta yemek bırakmamak. Yemek pişirirken veya sofrayı kurarken tadım yapmak. Açılan paketi bitirmeye odaklanmak. Porsiyon kontrolü yapamamak. Spor yapacak vakit bulamadığından yakınmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber