Hatay'da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili soruşturma açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde geçtiğimiz hafta içerisinde 3 subayın şehit edildiği olayla ilgili basında çıkan haberler üzerine 'görevi ihmal' soruşturması başlatıldı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Hatay'ın Dörtyol ilçesi Kuzuculu beldesinde, İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Özel Harekât Bölük Komutanı Üsteğmen Aytaç Kaya ve Tim Komutanı Jandarma Teğmen Ahmet Tarım pusuya düşürülerek şehit edilmişti. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, planlı bir operasyon sırasında ormandan açılan ateş sonucu subayların hayatını kaybettiği bildirimişti. Ancak olayın meydana geliş şekli ile ilgili pek çok iddia ortaya atıldı. Bazı basın organlarında yer alan ve olayın meydana geliş şeklini anlatan ön rapora göre ihmal olduğu ortaya çıktı.

Bazı gazetelerde yer alan habere göre raporda olayın meydana gelişi şöyle anlatıldı: "Geçtiğimiz aylarda Mersin'in Aydıncık ilçesinde yakalanan teröristlerden biri, itiraflarda bulunacağı, bir sığınağın yerini gösterebileceğini söyledi. Sığınakta yalnızca üç adet el bombası olduğunu söyleyen terörist için Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı bölgeyi riskli gördüğü için yer gösterme izni vermedi. Buna rağmen Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu'nun talimatıyla 13 timden oluşan 300 kişi araziye çıktı. Emniyeti sağlamak aracıyla zırhlı araçla birliklerin önünde giden komutan yardımcısı Yarbay Mesut Cihaner, kendi sorumluluk bölgesi olmasına rağmen beraberindeki zırhlı araçla birlikte arazide kayboldu. Cihaner'in bulunması için arazide bulunan yaklaşık 300 personel seferber oldu. Zırhlı kobra aracının kaybolması üzerine paniğe kapılan Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, operasyonda görevi olmayan personeli de bölgeye sevk etti. İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen ve iki personeli de sivil kıyafetlerle korumasız ve zırhsız sivil bir araçla teröristlerin bulunduğu riskli bölgeye gönderildi. Bu bölgede PKK'nın pususuna düşen subaylar şehit oldu."

Medyada yere alan bu haber üzerine Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı 'Görev ihmal' soruşturması açtı. Savcılık, olayın jandarma bölgesinde meydan gelmesi nedeniyle olayla ilgili bilgi ve belgeleri istedi. Dörtyol savcılığı otopsi raporlarını, olay yeri inceleme ekibinin topladığı delilleri ve yazışmaları da talep etti. Soruşturma sonucunda olayda ihmal olup olmadığına karar verilecek. İhmal olduğu tespit edilmesi halinde komuta kademesi hakkında dava açılacak.

Öte yandan olay sırasında araçta dördüncü bir kişinin olduğu öğrenildi. Dördüncü şahısla Hatay Valisi başta olmak üzere pek çok kişinin bizzat görüşerek, olayın meydana gelişi ile ilgili bilgi aldığı öğrenildi. Savcılık söz konusu şahsın da ifadesini alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber