Cem Vakfı Başkanı Doğan: Artık herkes inancını özgürce yaşayabiliyor

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Alevilerin inançlarını icra etmek için korktukları, kapılara bekçiler, nöbetçiler diktikleri günlerin geride kaldığını, artık herkesin inancını özgürce yaşayabildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan, vakfın Adıyaman'ın Gölbaşı şubesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Yeni anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İzzettin Doğan, bu yeni anayasada insanların özgürce ibadetini yapabileceğini ifade ederek, vatandaşların yasalar önünde eşitliği kavramının bu anayasada daha da açık bir şekilde yer alacağına inandığını belirtti.

Doğan, şunları kaydetti: ?Yeni anayasa umuyoruz ki ilkokul öğrencisinin dahi anlayabileceği bir seviyede olacaktır. Yeni anayasa hakkında Sayın Başbakan ve ana muhalefet partisi lideriyle konuştuk, onlar da olayın farkındalar. Yani Aleviler bundan sonra ayrımcı bir politikanın uygulanmasını kabul etmiyor. Bugüne kadar sabırla, sosyal huzuru bozmamak adına yine kendi İslami inancımız gereği hiçbir zaman, incinmiş olsak dahi, başkasını incitmemek adına hep hoş gördük. Farklı uygulama ve muameleleri hep hoş gördük. Elektrik ve su parası camilerden alınmıyorsa cemevlerinde de alınmayacaktır. Bunun mücadelesini de hem Türkiye'deki hem de AB'deki yargı organları önünde yapıyoruz. Mahkeme sonucunda ilahiyat fakültelerinin bir bölümünde Aleviliğin okutulmasını ve bölümler açılarak Alevi dedelerinin yetiştirilmesinin sağlanmasını umut ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber