'Antalya'daki taksiler, tarifede Paris ve Londra ile yarışıyor'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'daki taksilerin tarifede Paris ve Londra ile yarıştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalekapısı'ndan Konyaaltı sahiline taksi ücretinin 35 lira olduğunu belirten Budak, ?Antalya'ya zengin turist gelsin diyoruz. Neden gelsin? Turistin otelden çıkmadığından şikayet ediyoruz. Ancak taksi ücretleri çok pahalı. Yani Paris, Londra tarifeleriyle yarışıyoruz.? dedi. Antalya'nın taksiler için bir proje ve politikasının olması gerektiğini vurgulayan Budak, taksicilere kredi temin edip, araçlarının yenilemelerine katkı sağlanabileceği önerisinde bulundu.

ATSO'nun Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Budak, Antalya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarım sektöründe bazı ürünlerin fiyatlarında henüz mayıs ayı olmasına rağmen hızlı bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Budak, ?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 40'dan fazla sebzenin fiyatını izliyor, 30'a yakın sebzede geçen yıla göre fiyat düşüşü görülüyor. Diyoruz ki, havalar kötü gitti, üretim düştü, ihracat durakladı. Ama diğer taraftan fiyat düşüyor. Maalesef tarımda üretim planlaması yapacak, üreticiyi koruyup, destekleyecek kooperatifleri ve birlikleri geliştiremedik.? diye konuştu.

?TURİZMDE SÜREKLİ TETİKTE OLMAK LAZIM'

Turizmde, Avrupa'da durgunluğun, İspanya, Yunanistan'da fiyat indirimlerinin, Mısır, Tunus gibi ülkelerin yavaş da olsa pazara dönmesinin etkisinin yaşandığına işaret eden ATSO Başkanı Budak, ?Bir kez daha görülüyor ki, turizmde bile sürekli tetikte olmak, her pazara ayrı bir önlem geliştirmek, pazarı büyütmek için bazı destekleri gündeme getirmemiz gerekiyor.? ifadelerini kullandı. Budak, turizmde hazirandan itibaren ortaya çıkacak rakamların seyrinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ANTALYA İÇİN BİR FIRSAT OLABİLİR"

Budak, konuşmasında Kentsel Dönüşüm Yasası'nın Antalya için bir fırsat oluşturabileceğine de değindi. İlgili yasanın geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıktığını hatırlatan Budak, şunları kaydetti: ?Artık belediyelere bu konuda önemli yetkiler tanındı. Yasa ekonomik ömrünü tamamlamış yapıları da riskli yapı olarak sayıyor. Dolayısıyla eskimiş yapı stoku olan, sağlığa, fenni standartlara aykırı yerler de yıkılabilecek. Bu kanun ile Antalya'da bazı semtlerde dönüşüm için bir fırsat açılmış olmaktadır.?

"HER İKİ ÇEKTEN BİRİSİ KARŞILIKSIZ"

Oda olarak Çek Yasası'na ilişkin görüşlerini bildirdiklerini, karşılıksız çıkan çeklerde hapis cezasının kaldırılmasını desteklediklerini anlatan Budak, ancak çıkan yasanın bu konudaki beklentilerini karşılamadığını ifade etti. Bu konuda müşterinin sicilinin görebileceği bir sistemin hayata geçirilmesi önerisinde bulunduklarını aktaran ATSO Başkanı, ?Çeki alanın haklarını koruyan bir mekanizma oluşturulmayınca 2012'nin ilk 4 ayında geçtiğimiz yıla göre karşılıksız çıkan çek oranı yüzde 44 arttı. Ekmeği için çalışan, ticaret yapan tüccarımız çek almaktan korkar hale geldi. Dürüst esnafımız çek veremez hale geldi.? diye konuştu.

MECLİS TOPLANTISI'NDA ?NOTER' TARTIŞMASI

Meclis Toplantısı'na Nisan ayına ilişkin harcamalar damgasını vurdu. Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk, harcamaların detaylı dökümünü yapınca, Başkan Budak tepki gösterdi. Öztürk, ?Harcamaların bütçe fasıl ve rakamlarına uygun olarak yapıldığı tespit edilmiştir.? açıklamasının ardından, rutin giderler dışında yapılan harcamalarla ilgili bilgi verdi.

?Anayasa Platformu-Türkiye Konuşuyor' organizasyonu nedeniyle, organizasyonun gerçekleştirildiği otele 25 bin TL, protokole verilen yemek bedeli olarak da 11 bin 425 TL ödendiğini belirten Öztürk, ?Nisan 2012 ayı mizanında görünmese de Mayıs ayında ödendiği ifade edilen teknik ekipman bedeli 64 bin 900 liradır. Bu organizasyonda toplam harcama bedeli ise 101 bin 325 liradır.? diye konuştu.

Ahmet Öztürk, ATSO'nun 30'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Nisan'da yapılan gider toplamının 88 bin 89 lira olduğunu kaydetti. Yurtdışı gezileriyle ilgili harcamaları da açıklayan Öztürk, Düsseldorf- Venlo- Amsterdam meclis inceleme gezisi için oda bütçesinden 163 bin 222 TL harcandığını aktardı. Öztürk, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen MITT ile Almanya'da düzenlenen ITB Berlin turizm fuarlarına katılımın odaya faturasının ise 56 bin 587 lira olduğunu kaydetti. Budak ise, yapılan harcamalar için Meclis'ten yetki aldıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: ?Harcama bütçe fasıl ve rakamlarına uygun olarak yapılmasına rağmen burada bu açıklamanın yapılmasında başka bir niyet ararım. İçinizdeki niyeti biliyorum.? Öztürk ise ?Biz noter değiliz. Harcamaları meclis üyeleriyle paylaşmak zorundayız.? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber