Hindistan Büyükelçisi: Mersin üzerinden ticari ilişkilerimiz daha da artacak

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Mersin üzerinden yapılacak ticaret ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artacağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASİAD'ın organizasyonuyla Mersin'e gelen Thomas, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin Uluslararası Limanı (MIP) ve Serbest Bölge'yi ziyaret etti. Thomas, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki DH Tekstil'de incelemelerde bulundu. Kurum ve fabrika ziyaretleri sonrası Mersin ASİAD binasında çok sayıda işadamının katılımıyla ülkesinin tanıtım toplantısında konuşan Thomas, stratejik, güçlü ve hızla büyüyen ekonomisi göz önüne alındığında, Hindistan'ın yatırımcılar için ideal bir pazar olduğuna dikkat çekti. Pazar ağının genişliği ve yatırım getirisinin çok iyi olmasının Hindistan'ın tercih sebepleri arasında olduğunu anlatan Thomas, ülkesinin gelişmekte olan ekonomiler arasında en şeffaf ve liberal bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Yıllık büyüme oranının yüzde 8 olarak öngörüldüğünü kaydeden Thomas şöyle devam etti: ?Hindistan açık bir ekonomiye sahip olması yatırımları kolaylaştırıyor. Tarım sektöründe büyük ölçüde kendi kendine yetiyor. Sanayi üssü çeşitlenirken önemli sayıda dünya standartlarında rekabet edebilecek işletmeler bulunmakta.?

Hindistan'da yoğunluğu hızla artan orta gelirli tüketici sınıfının piyasada hareketlenme meydana getirdiğinden bahseden Thomas, bu sebeple yatırımların kısa zamanda karşılık bulacağını belirtti. Talebin artması nedeniyle birçok sektörde yatırıma ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Thomas, bunlardan en önemlisinin mobilya sektörü olduğunu söyledi.

Mersinli işadamlarını ülkesine yatırım için çağıran Thomas, Mersin ziyaretinin güzel geçtiğini kaydederek ASİAD'a teşekkür etti. ASİAD Başkanı Mehmet İlhan ise Mersin'in ekonomide en önde olması adına, işadamlarının sürekli yurt dışına açılmalarını desteklediklerini kaydetti. Bu nedenle sık sık yabancı ülke temsilcileriyle programlar düzenlediklerini ifade eden İlhan, ?ASİAD olarak ticari programlarımız devam edecek.? dedi.

İlhan, program sonunda Büyükelçi Thomas'a hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber