Emekli öğretmen bütün birikimini anaokuluna bağışladı

Osmaniyeli emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı, maddi birikimini Kadirli ilçesinde yapılacak anaokuluna bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı'yı makamında kabul eden Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ?Böylesi hocaların elleri öpülür' diyerek emekli öğretmene teşekkür etti. Elini öptü. Vali Cerrah şöyle konuştu: "Öğretmenimiz, biriktirdiği parayı kendisi için harcamak yerine anaokulu yaptırmak için kullandı. Bu büyük bir kadirşinaslık örneğidir. İnşallah öğretmenimizin yaptığı bu iş, diğer hayırseverlerimize ve zenginlerimize örnek olur. Her zaman söylüyorum, zenginlerimiz, 'görmedim, duymadım, konuşmadım' diyerek üç maymunu oynamasınlar. Osmaniye'de para kazanıyorlarsa eğitime katkılarını bekliyorum. Yeni eğitim sistemi olan 4+4+4 çıktıktan sonra anaokullarımız çok daha önemli bir hale geldi."

Hayırsever öğretmen Ayvacı da, anaokulunun Eylül ayında eğitime başlayacağını söyledi. Yıllardır bir okul yaptırmak istediğini belirten Ayvacı, "Senelerdir en çok arzu ettiğim şey bir okul yaptırmaktı. Bugün, Allah bunu nasip ediyor. Çok sevinçliyim, çok mutluyum. Sayın Valimize ve Sayın Kadirli Kaymakamı'na bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından anaokulu protokolü, Vali Celalettin Cerrah, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve Fatma Kutlu Köksal Ayvacı arasında imzalandı.

Yaklaşık 450 bin liraya malolacak anokuluna, Ayvacı'nın 250 bin lira katkıda bulunacağı, kalan kısmının ise Osmaniye İl Özel İdaresi'nce karşılanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber