Sivas'ta Kamu-Sen ve KESK üyeleri, iş bırakacak

Hükümetle memurlar arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde verilen teklifi proteseto etmek için Kamu-Sen ve KESK'e üye memurlar, iş bırakma eylemi yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında yarın işe gitmeyeceklerini söyledi. Karadağ, "Hükümet milletimizi meslek gruplarını birbirine şikayet etmekte, meslek gruplarını birbirine düşürmektedir. İşçilerin Kongresine katılan Sayın Başbakan ne zammı istiyorsunuz öğretmenleri görmüyor musunuz? demektedir. Eylem yapan memurlara Asgari ücretlileri görmüyor musunuz? demektedir. Asgari ücretlilere de işsizleri görmüyor musunuz? Halinize şükredin demektedir. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa memurlar yeni yıla ücret artışı olmadan girmişlerdir. İğneden ipliğe, harçlardan çeşitli mal ve hizmetlere hemen her şeye zam yaparken memur maaşına zam alamamıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak biz bunu kabul etmiyoruz. Sadaka zammını kabul etmiyoruz. İş bırakıyoruz. Tüm kamu çalışanlarını eylemimize davet ediyoruz." diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda sabah 10.00'da toplanacaklarını belirten Karadağ, saat 12.00'de ise basın açıklaması yaparak alandan ayrılacaklarını sözlerine ekledi. Kamu-Sen'in ardından KESK'in de açıklama yapacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber