Bursa'da öğrenciler okuldan, hastalar hastane kapısından geri döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur federasyonlarının hükümetin teklif ettiği zammı kabul etmemesi üzerine aldığı iş bırakma eylemi nedeniyle Bursa'da binlerce öğrenci okul kapısından, hastalar da hastane kapısından geri döndü.

Bursa'da Memur Sen, Kamu Sen ve KESK'e bağlı memurlar iş bıraktı. Sabah saatlerinde okullara giden öğrenciler, öğretmenlerin iş bıraktığını öğrenince geri dönmek zorunda kaldı. Bazı öğrenciler bu duruma sevinerek, "Bugünlerde yoğun sınavlarımız vardı. Bir nebze de olsa rahatladık. Arkadaşlarla deniz kenarına gidip stres atacağız" dedi.

Öte yandan hastanelerdeki doktorlar da iş bırakma eylemine gitti. Acil ve yoğun bakım haricinde doktorlar ve sağlık çalışanları iş bıraktı. Bursa Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Türk Sağlık Sen Başkanı Mustafa Köse, "18 aydır beklenen toplu sözleşme görüşmeleri sonunda hükümet tavrını sermayeden yana koymuştur. Ülkemizin 20 milyon kesimi yok sayılmıştır. Biz de bu sebeple iş bırakıyoruz" dedi.

Polikliniğe gelen hastalar kapıdan geri dönerken, bazıları ise doktorların eylemine destek verdi.

MEMURLAR İŞ BIRAKTI, DÜDÜK ÇALARAK MEYDANA İNDİ

Toplu görüşmelerde hükümetin teklifini beğenmeyen memurlar, bugün iş bıraktı, düdük çalarak meydanlara indi. Memur-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, yaptığı açıklamada, "Hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur" dedi.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Memur-Sen ve bağlı binlerce sendika üyesi Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde pankart taşıyan memurlar düdük çalmayı ihmal etmedi. Zaman zaman slogan atan memurlar zam teklifine tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, "Maaş zammı tekliflerini, 2012 yılına ilişkin yüzde 10.26'lık yeniden değerleme oranına dahi çıkarmaya yanaşmayan hükümet, taban aylığa seyyanen zam, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge artışları, toplu sözleşme ikramiyesi, ek ödeme artış talepleri, harcırah miktarı artışları fazla çalışma ücretinin yükseltilmesi, ek ödemenin emekliliğe yansıtılması başta olmak üzere kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca teklifimize karşı teklif sunmayı bile gereksiz görmüştür. Toplu sözleşme masasında ek ödeme mağduriyetimizin giderilmesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerimizin karşılanmasını kabul etmiyoruz. Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde bir günlük iş bırakarak eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber